Και οι 7 ήταν υπέροχοι και...ανανεωμένοι

seven
ΤΡΙΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Από τον Yul Brynner, τον Eli Wallach, τον Steve McQueen, τον Charles Bronson κ.λπ στον Ethan Hawke, τον Chris Pratt και τον Denzel Washington για τους ανανεωμένους υπέροχους… 7.

Οι εποχές αλλάζουν. Έτσι και οι διάσημοι 7, που ήταν υπέροχοι. Η ταινία του 1960 σε σκηνοθεσία John Sturges, που απέσπασε μία υποψηφιότητα στα Oscar για τη μοναδική μουσική του Elmer Bernstein, γυρίζεται με νέους πρωταγωνιστές τους Ethan Hawke, Chris Pratt και Denzel Washington σε σκηνοθεσία αυτή τη φορά του Antoine Fuqua, τακτικού συνεργάτη του Washington από το Equalizer ως το Training Day.

Η ταινία αυτή, που χάρισε στον Washington το δεύτερό του Oscar ερμηνείας, ήταν η πρώτη συνεργασία του με τον Hawke και τώρα οι δύο ηθοποιοί και ο σκηνοθέτης συναντώνται ξανά μετά από 15 σχεδόν χρόνια. Ωστόσο και ο Pratt έχει ξανασυναντηθεί κινηματογραφικά με τον Washington και τον Fuqua στο The Equalizer, όπου εμφανίστηκε και η Haley Bennett, η οποία πλέον αποκτά βασικό ρόλο στη νέα εκδοχή της ταινίας «Και οι 7 ήταν υπέροχοι» (The Magnificent Seven).

Το αρχικό σενάριο της ταινίας βασίζεται σε έργο των Akira Kurosawa, Shinobu Hashimoto και Hideo Oguni, που θα διασκευάσουν ο John Lee Hancock (The Blind Side, Χιονάτη και ο Κυνηγός) και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Nic Pizzolatto, του True Detective, και για την ιστορία να αναφέρουμε ότι αφορά στην παρέα 7 αταίριαστων πιστολέρο, που προσλαμβάνει η Bennett, για να την προστατεύσουν από τους ανεξέλεγκτους ληστές.

Nα θυμίσουμε, ότι ο Ethan Hawke έρχεται από μία εξαιρετική για τον ίδιο κινηματογραφική χρονιά με την υπόθεση του Boyhood να αντηχεί ακόμα και εκείνος να λαμβάνει μεταξύ άλλων την 4η υποψηφιότητά του για Oscar. Ωστόσο, πολυάσχολο μοιάζει και το 2015 καθώς έχει στα σκαριά όχι μία, όχι δύο αλλά 7 ταινίες.

Ο Chris Pratt από την άλλη, έχοντας στην πλάτη του την ανέλπιστη επιτυχία του Guardians of The galaxy, βρίσκεται λίγο πριν την προβολή του πολυαναμενόμενου Jurassic Word το καλοκαίρι που έρχεται, ενώ ο Denzel Washington και ο Antoine Fuqua φημολογείται ότι θα συνεχίσουν την επιτυχία του Τhe Equalizer με το δεύτερο μέρος της περιπέτειας.