Μητριαρχία: ένας ύμνος στη Γυναίκα

mitriarxia2
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ο Νίκος Κορνήλιος «ξεγυμνώνει» τη γυναίκα του σήμερα. Τι ζητά, τι θέλει, τι της αναλογεί, τι την απασχολεί;

Η ταινία «Μητριαρχία» μας αφορά όλους. Όχι μόνο τη γυναίκα. Αφορά στον πολιτισμό, την κοινωνία. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά και στη συνέντευξη που παραχώρησε στο click@Life «Η κοινωνία, δηλαδή οι άνδρες τους αρνήθηκαν για αιώνες ό,τι ήταν δημόσιο και τις στρίμωξαν στη σφαίρα του ιδιωτικού, στο σπίτι. Αυτό που τους αρνήθηκαν πεισματικά οι άνδρες ευτυχώς το πήραν και το παίρνουν μόνες τους: από το δικαίωμα στην ψήφο μέχρι το δικαίωμα να είναι ο εαυτός τους – το πιο δύσκολο και το τελικά ζητούμενο».

60 Γυναίκες. 7 Μέρες. Ένας κόσμος. Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση. 60 γυναίκες διαφορετικών ηλικιών, εθνικοτήτων και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το προστατεύσουν, επιχειρώντας να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους στον κόσμο σήμερα. Την ημέρα συζητούν και συγκρούονται. Κοινωνία, σεξουαλικότητα, πολιτική, σχέσεις, μητρότητα, εργασία. Τη νύχτα αφήνονται να εκφραστούν, να χορέψουν, να εξομολογηθούν βιώματα κι εμπειρίες. Τι θα προκύψει από ένα τέτοιο εγχείρημα;

Δείτε το τρέιλερ όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Νίκος Κορνήλιος. Η ταινία προβάλλεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.