Ελληνικό χρώμα στις Κάννες

cannes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Στο 11ο Atelier των φετινών Καννών, του τμήματος δηλαδή που φέρνει κοντά δημιουργούς από όλον τον κόσμο με παραγωγούς και άλλους συντελεστές, η Ελλάδα έχει το δικό της εκπρόσωπο.

Μεταξύ των 15 ανερχόμενων και πολλά υποσχόμενων σκηνοθετών από 14 διαφορετικές χώρες που έχουν κληθεί από την κοσμοπολίτικη κινηματογραφική «ατζέντα» φέτος στο Φεστιβάλ των Καννών θα δούμε και τον Σιαμάκ Ετεμάντη (Siamak Etemanti) ελληνο-ιρανικής καταγωγής.

Οι σκηνοθέτες μαζί με τους παραγωγούς θα συναντήσουν τους συνεργάτες που χρειάζονται για ολοκληρώσουν τα τελευταία στάδια ξεκινώντας την υλοποίηση της ταινίας τους.

Σιαμάκ Ετεμάντη.

Το τμήμα Atelie παρέχει στην ουσία πρόσβαση των δημιουργών σε διεθνείς συμπαραγωγές ώστε να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους. Με δράση από το 2005, το Atelie δραστηριοποιεί και ενθαρύνει τους κινηματογραφιστές της νέας γενιάς να ακολουθήσουν και να υλοποιήσουν την ταινία τους. Μέχρι στιγμής μάλιστα, 103 από τα 156 συνολικά projects έχουν ήδη προβληθεί σε διάφορες αίθουσες και 40 βρίσκονται στη διαδικασία της παραγωγής. Στο φετινό 11ο Atelie της Cinefondation, που θα διεξαχθεί από τις 15 ως τις 21 Μαΐου, θα παρουσιαστούν 15 projects από 14 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και το «Pari» του δικού μας Σιαμάκ Ετεμάντη.

Οι δημιουργοί που θα συμμετάσχουν φέτος είναι οι εξής:

Butterfly Diaries - Paula Un Mi Kim/ Βραζιλία
The Road to Mandalay - Midi Z/ Μπούρμα
The Contestant - Carlos Osuna/ Κολομβία
Compte tes blessures - Morgan Simon/ Γαλλία
Pari - Siamak Etemadi/ Ελλάδα- Ιράν
Out - György Kristóf/ Ουγγαρία-Σλοβακία
Twin Flower - Laura Luchetti/ Ιταλία
Our Madness - João Viana/ Πορτογαλία - Ανγκόλα
Borders - Ionuţ Piturescu/ Ρουμανία
Popeye - Kirsten Tan/ Σιγκαπούρη
The Tree - Louw Venter/ Ν.Αφρική
Lands of Loneliness - Meritxell Colell/ Ισπανία
The Mother - Alberto Morais/ Ισπανία
Soundless Dance - Pradeepan Raveendran/ Σρι Λάνκα
Hilal, Feza, and other Planets - Kutluğ Ataman/ Τουρκία.