Μα τι περίεργες φοβίες έχουν στο Hollywood;

fargo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Οi περισσότεροι άνθρωποι έχουν φυσιολογικές φοβίες. Το ύψος, το σκοτάδι, συγκεκριμένα ζώα κ.α το καταλαβαίνω αλλά τα έπιπλα αντίκες και το φαγητό (που μιλάει;), η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι λίγο να το αντιληφθώ.

Ο φοβιτσιάρης της αντίκας είναι ο κατά τα’ άλλα θαραλλέος Billy Bob Thornton. Τι κι αν περιφερόταν παλιότερα με ένα μενταγιόν στο λαιμό του, που είχε το αίμα της Angelina Jolie μέσα, αν τον βάλεις σε ένα δωμάτιο με παλιά έπιπλα ειδικά κάτι πολυθρόνες αλά Λουδοβίκου με βελούδο και χρυσό, θα ψάχνει πόρτα να φύγει.

Η Nicole Kidman από την άλλη αν και μοιάζει αέρινη και ρομαντική, μην της δείξεις πεταλούδα.  Προσπάθησε να καταπολεμήσει τη φοβία της και να περπατήσει ανάμεσα από αυτά τα ειδικά κελιά με πεταλούδες που υπάρχουν σε ζωολογικούς και βοτανικούς κήπους αλλά μάταια. Πάντως ένα θριλεράκι με πεταλούδες θα της ταίριαζε, ε;

Η ωραία της παρέας η Scarlett Johansson τρομοκρατείται με τα πουλιά. «Έχει να κάνει με τα φτερά τα ράμφη το χτύπημα των φτερών τους…τρέμω» έχει δηλώσει η σταρ που έχει πρωταγωνιστήσει και στην ταινία Hitckock. Να σε άκουγε μόνο…

Η Katie Holmes φοβάται τα ρακούν. Και αυτά εκείνη, υποθέτω.

Ο φρεσκοπαντρεμένος Johnny Depp το βάζει στα πόδια στην ιδέα και μόνο των κλόουν, κάτι που μπορεί να αποτελεί κοινή φοβία για πολλούς ανθρώπους (γιατί όχι άλλωστε είναι αρκετά τρομακτικοί και ύπουλοι) αλλά για έναν ηθοποιό που έχει καταξιωθεί στη Μπαρτονική μεταμφίεση είναι περίεργο.

Μπορεί το alter ego της, η Wednesday Addams να προκαλούσε η ίδια τρόμο, αλλά αυτό που τρέμει η Christina Ricci είναι τα φυτά. Βοτανοφοβία ονομάζεται αυτό που έχει και έχει να κάνει κυρίως με τα φυτά εωτερικού χώρου λέει η ίδια. Κοινώς φίκο για φίκο δε θα δεις σπίτι της.

Η άλλοτε sexbomb της μικρής οθόνης, η Pamela Anderson φοβάται τους…καθρέφτες. Μα δε μπορεί. Mας κοροϊδεύει ή τουλάχιστον να υποθέσω ότι είναι φοβία αποκτηθείσα με το πέρασμα των χρoνών και των πλαστικών;

Όταν ένα γουρούνι «αυτομόλησε» στα γυρίσματα του Kingdom of Heaven, ο Orlando Bloom άρχισε να τρέχει φρενήρης για να σωθεί. Ναι, ο Λέγκολας φοβάται τα γουρούνια και ειδικά εκείνο το τσίριγμα τους. Το χοιρινό να το τρώει άραγε;

Στα περίεργα και η φοβία της Carmen Electra, που μάλλον ακολουθεί τα βήματα της τηλεοπτικής προκατόχου της, Pamela Anderson και μας δουλεύει. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια του Baywatch φοβάται το νερό. «Φοβάμαι και παθαίνω κρίσεις πανικού» έχει πει. Ώστε έτσι εξηγείται και η ερμηνεία της. Οκ. Το δέχομαι.

Την Kyra Sedgwick τη συμπαθώ πολύ σαν ηθοποιό. Αλλά έπεσε στα μάτια μου (λέμε τώρα) όταν άκουσα ότι φοβάται το φαγητό…που μιλάει. Όχι το πραγματικό (μα τι με βάζετε και λέω πια;). Αυτό των διαφημίσεων τύπου καραμέλες, σοκολάτες κ.λπ. Όταν μάλιστα κάποια στιγμή έγινε πρόταση στον σύζυγό της Kevin Bacon να πρωταγωνιστήσει σε ένα σποτ για τα γνωστά Μ&Ms φυσικά αρνήθηκε.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]