Όταν η δίψα για μάθηση ξεπερνά την ανθρώπινη δύναμη

dipsa
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Η ταινία Στο Δρόμο για το Σχολείο του Pascal Plisson είναι ένας ύμνος στη γνώση από παιδιά που χρειάζεται να διανύσουν κάθε πρωί ολόκληρα χιλιόμετρα για να έχουν τα εφόδια ώστε να βελτιώσουν τη ζωή και το μέλλον τους.

Οι πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ ζουν στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη, αλλά μοιράζονται την ίδια δίψα για μάθηση. Κατανοούν ότι μόνο η σωστή εκπαίδευση, μπορεί να τους εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον, γι’ αυτό και κάθε πρωί ξεκινούν ένα μακρινό ταξίδι προς τη γνώση. Οι τέσσερις μικροί πρωταγωνιστές του «Στο Δρόμο για το Σχολείο», φτιάχνουν τη δική τους τύχη και αψηφούν κάθε είδους απίστευτη αντιξοότητα για το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον που τους υπόσχεται η μόρφωση – όσο μακριά κι αν βρίσκεται αυτή.

Ο 11χρονος Τζάκσον ξυπνά καθημερινά στις 5:30 για να περπατήσει, μαζί με τη μικρότερη αδερφή του, πάνω από 15 χιλιόμετρα άγριας φύσης στην Κένυα, αποφεύγοντας τις επιθέσεις ελεφάντων. Ο Καρλίτο, καβάλα στο άλογό του και παρέα με τη δική του αδελφή, διασχίζουν πετρώδεις κοιλάδες και λόφους της Παταγονίας. Στο Μαρόκο, η Ζαχίρα και η παρέα της ανεβοκατεβαίνουν βουνά, ενώ ο Σάμουελ βασίζεται στον νεαρότερο αδερφό του για να σπρώξει την αυτοσχέδια αναπηρική του καρέκλα μέσα από κατεστραμμένους δρόμους και βάλτους της Ινδίας.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Pascal Plisson, Πρωταγωνιστούν: Jackson Saikong, Salome Saikong, Samuel J. Esther, Gabriel J. Esther, Emmanuel J. Esther κ.α Η ταινία προβάλλεται από τις Spentzos, Seven.