15 δημιουργοί τιμούν τη Γυναίκα

vredens-dag
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Femme fatale, μάνα, κόρη, ερωμένη, θύμα και θύτης. Η γυναίκα έχει τη δική της θέση στο σινεμά, τη δική της θέση στην Τέχνη.

Με αφορμή τον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας την Κυριακή 8 Μαρτίου, η Αλκυονίδα και το Στούντιο τιμούν τους αγώνες των γυναικών προβάλλοντας ένα εξαιρετικό αφιέρωμα, που θα «τρέχει» έως και την Τετάρτη 11 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο της ειδικής αυτής τιμητικής μνείας, η new star προβάλλει 15 ταινίες  από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες από όλον τον κόσμο.

Σε αυτό το πνεύμα οι σημαντικότεροι δημιουργοί της 7ης τέχνης υποκλίνονται στη Γυναίκα με τις ταινίες τους. Λουτσία, του Ουμπέρτο Σόλας, Σταυρωμένοι Εραστές, του Κέντζι Μιζογκούτσι, Το αλάτι της γης, του Herbert J. Biberman, Κάτω από τις βόμβες, του Φιλίπ Αρακτίνγκι, Η γυναίκα στους αμμόλοφους, του Hiroshi Teshigahara, Αλεξάνδρα, του Αλεξάντερ Σοκούροφ, Ζόγια, του Λεβ Άρνσταμ, Η μάνα, του Vsevolod Pudovkin,Το αλάτι αυτής της θάλασσας, του Ανμαρί Τζασίρ, Μια γυναίκα ανεβαίνει τη σκάλα, του Μίκιο Ναρούσε, Το κορίτσι ταξιδιώτης, του Perry Ogden, Το όνομά της είναι Σαμπίν, της  Σαντρίν Μποναίρ, Μέρες Οργής, του Καρλ Ντράγιερ, Το Ουράνιο τόξο, του Μαρκ Ντονσκόι και Η Άντουα και οι Φίλες της, του Antonio Pietrangeli.

Η Βρετανίδα σουφραζέτα Emmeline Pankhurst έλεγε ότι «Πρέπει να απελευθερώσουμε το μισό του ανθρώπινου είδους, τις γυναίκες, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να απελευθερωθεί και το άλλο μισό». Πόσο δίκιο είχε! Οι εμπνευστές και δημιουργοί της τέχνης του κινηματογράφου σας καλωσορίζουν, κυρίες μου. Να σας χαιρόμαστε.

Πληροφορίες: ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, Ιουλιανού 42-46, Πλ. Βικτωρίας, τηλ.210 8220008: 210 8220023 , 210-8220076, εισ.: € 7.00, παιδ.-φοιτ./ άνω των 65 & εκπαιδευτικοί/ατέλεια €5.00, για ανέργους €3.00, οικογενειακό πακέτο τριών ατόμων €10.00.