Γιορτάζουμε 10 χρόνια animation. Ελάτε...

animate
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη διοργάνωσή του, το Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (Athens ANIMFEST), φέτος αποθεώνει την τέχνη των κινούμενων σχεδίων στο Ρομάντσο από τις 26 Μαρτίου ως την 1η Απριλίου.

Περισσότερες ταινίες κινούμενων σχεδίων, από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, πρόσφατες δημιουργίες σπουδαίων καλλιτεχνών, αλλά και σπουδαστών της τέχνης του animation, φρεσκάδα με εικόνες σε κάθε τους εκδοχή: κινούμενες, στατικές, ασπρόμαυρες, έγχρωμες, ψηφιακές αλλά και αναλογικές. Αυτό σημαίνει animation.

Στο πλάισιο του φετινού φεστιβάλ, θα προβληθούν τρία προγράμματα με επιλεγμένες ταινίες που καταργούν τα στεγανά της φόρμας της 7ης Τέχνης, σε συνθήκες που επίσης καταστρατηγούν τις συνθήκες της σκοτεινής αίθουσας, αφήνοντας τις εικόνες κάνουν το δικό τους ταξίδι στον χώρο και στο βλέμμα των θεατών.

Η θεματολογία των ταινιών καταπιάνεται με όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου, ενώ οι αισθητικές προτάσεις κινητοποιούν όλες τις αισθήσεις. Ωστόσο μια εικόνα, ένας χαρακτήρας, ένας τόπος για να γίνει animation, δηλαδή να αποκτήσει ψυχή (από το λατινικό anima) χρειάζεται πρώτα να σχεδιαστεί είτε στο χαρτί, είτε στην ψηφιακή γραφίδα και την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Τη μαγεία αυτής της διαδικασίας: από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι την αποτύπωσή της, επιχειρούν οι εικαστικοί Ορέστης Συμβουλίδης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος και Δημήτρης Χρήστου, στον πρώτο όροφο του Ρομάντσο.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας, συνεχίζει να αναζητά και να προβάλλει εκείνους τους Έλληνες δημιουργούς, που με το ταλέντο και το ανήσυχο πνεύμα τους διευρύνουν τα όρια της αισθητικής εμπειρίας ενός κορεσμένου –εν πολλοίς- κοινού, από την ατελεύτητη επέλαση των πάσης φύσεως εικόνων.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Προβολές Πειραματικών Ταινιών
Δευτέρα 30 Μαρτίου, Τρίτη 31 Μαρτίου και Τετάρτη 1 Απριλίου 2015
Ώρες Προβολών: 20:00 – 24:00

Εικαστική Έκθεση ΑΝΙΜΑ MUNDI
Σάββατο 28 Μαρτίου ως Τετάρτη 1 Απριλίου 2015
Ώρες Λειτουργίας: 10:00 – 24:00

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

Πληροφορίες: Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, 26 Μαρτίου – 1η Απριλίου, είσοδος ελεύθερη.