Οι «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» στον «Ελληνικό Κόσμο»

titanes-stin-epoxi-ton-pagetonon-ston-elliniko-kosmo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Μια συναρπαστική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από την Τετάρτη 25 Μαρτίου.

Μια συναρπαστική εμπειρία θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν οι επισκέπτες του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από την Τετάρτη 25 Μαρτίου. Η νέα ταινία Θόλου «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» θα ταξιδέψει τους θεατές σε μία σκληρή και όμορφη εποχή, τότε που αιλουροειδή με κοφτερά δόντια, γιγαντιαίοι βραδύποδες και τριχωτά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ενώ οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τον σκληρό κόσμο γύρω τους, αναπτύσσοντας τις τέχνες, την γλώσσα αλλά και κυνηγετικές δεξιότητες προκειμένου να επιβιώσουν.

Οι θεατές της νέας αυτής ταινίας θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια εικονική περιήγηση στα όμορφα και παγωμένα τοπία της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας, δέκα χιλιάδες χρόνια πριν από το σύγχρονο πολιτισμό και να γνωρίσουν μια εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν μαζί με τους Τιτάνες, οι οποίοι κυβερνούσαν απέραντες ηπείρους.

Στη συνέχεια, θα ταξιδέψουν μαζί με τη μικρή Λιούμπα, ένα μωρό μαμούθ που αποκαλύφθηκε όταν έλιωσαν τα παγωμένα εδάφη της Σιβηρίας και σήμερα είναι μία από τις πιο καλοδιατηρημένες μούμιες μαμούθ στον κόσμο.

Τέλος θα ανακαλύψουν την ιστορία του Ζεντ, ενός από τους πιο πλήρεις σκελετούς κολομβιανού μαμούθ που έχουν βρεθεί ποτέ.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που προβάλλεται στην Ελλάδα μια ψηφιακή ταινία Θόλου με στερεοσκοπική προβολή 3D Vision, τεχνολογίας Infitec® , η οποία επιτρέπει στερεοσκοπική προβολή στο σύνολο της επιφάνειας της Θόλου.

Μάλιστα, τα υψηλού κόστους γυαλιά Infitec® που χρησιμοποιούνται στην εν λόγω προβολή, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα γυαλιά που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο, διαχωρίζουν το σύνολο του χρωματικού φάσματος σε απειροελάχιστα τμήματα συχνοτήτων με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρωματικές αλλοιώσεις. Παράλληλα η ακρίβεια στο χρώμα προσφέρει μια εμπειρία απόλυτης εμβύθισης.

Η ταινία «Τιτάνες στην Εποχή των Παγετώνων» θα αιχμαλωτίσει τους θεατές, καθώς θα τους δώσει την ευκαιρία να ταξιδέψουν εικονικά στο μακρινό και άγριο παρελθόν, ενώ παράλληλα θα τους προβληματίσει, θίγοντας τα ζητήματα που εγείρονται λόγω της κλιματικής αλλαγής και της απειλής αφανισμού πολλών ειδών ζώων, τα οποία στην σημερινή εποχή είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.