Mad Men: τέλος εποχής ή μήπως όχι;

mad-men
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Βραβευμένο με Emmy και πρωταγωνιστής στην πορεία της ποπ τηλεοπτικής κουλτούρας, το Mad Men, το σόου που αγαπήθηκε όσο λίγα, σε λίγες μέρες φτάνει στο τέλος του, όχι όμως άδοξα.

Η 5η Απριλίου θα σημάνει την αρχή του τέλους. Είναι η ημερομηνία που το Mad Men επιστρέφει για τα τελευταία 7 επεισόδια που ολοκληρώνουν τις περιπέτειες του  Don Draper, κατά κόσμον Jon Hamm.

Ωστόσο, η φήμη του πρωταγωνιστή και των άλλων συντελεστών της σειράς θα μείνουν χαραγμένα στο...Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας Smithsonian.

Ο λόγος; Πλέον το μουσείο φιλοξενεί μία συλλογή από κοστούμια και άλλα αντικείμενα της σειράς, με σημείο κατατεθέν το χαρακτηριστικό γκρι κοστούμι και τα τσιγάρα του Jon Hamm. Η συλλογή αποτελεί μέρος της έκθεσης για την αμερικανική κουλτούρα και μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκονται ξυριστικά, οδοντόβουρτσες, μπουκάλια με αλκοόλ, τσιγάρα και φυσικά τα ρολόγια του πρωταγωνιστή.

Ο δημιουργός της σειράς Matthew Weiner, που παρευρέθηκε στο μουσείο μαζί με τους John Slattery, Christina Hendricks και Jon Hamm φυσικά ανέφερε σχετικά "Αυτό που αγαπώ στα αντικείμενα είναι ότι είναι αυθεντικά, δεν είναι ρέπλικες. Πρόκειται για την αρχαιολογική πλευρά της ανθρωπότητας την περίοδο εκείνη (που διαδραματίζεται χρονικά η σειρά)."

Και αν αυτό μοιάζει σαν ένα γλυκό τέλος για τη σειρά και τους φανς της, το δίκτυο AMC έχει αποφασίσει να μην απογοητεύσει κανέναν. Όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις νέες σειρές έρχονται για να καλύψουν το κενό.Ο λόγος για το sci-fi δράμα "Humans", το "Into the Badlands" που αφορά σε πολεμικές τέχνες και το "The Walking Dead" spin-off, "Fear the Walking Dead."

Το "Humans" διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο παρόν με βασικό ήρωα έναν υπηρέτη ρομπότ. Πρωταγωνιστής ο William Hurt και stay tuned γιατί η σειρά ξεκινά το καλοκαίρι. Το πολύκροτο "Fear the Walking Dead" δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η αρχή της ιστορίας του "The Walking Dead," και κάνει και αυτό πρεμιέρα το καλοκαίρι ενώ το "Into the Badlands," που θα προβληθεί το φθινόπωρο αφηγείται την ιστορία ενός πολεμιστή και ενός νεαρού αγοριού που αναζητά καθοδήγηση σε μία σκληρή κοινωνία.

Το αν θα καταφέρουν τα 3 αυτά σόου να αντικαταστήσουν το Mad Men, μόνο το μέλλον μπορεί να το δείξει.