6 ηθοποιοί πολύ πιο σέξι από τους ρόλους που υποδύθηκαν

pitt
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Το star system του Hollywood επιβάλει να έχει κάποιος όλο το ...πακέτο. Το οποίο σημαίνει ομορφιά, ταλέντο, εξυπνάδα και κορμί.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί στο όνομα του "τσαλακώματος" αυτής της εξωπραγματικής για τους κοινούς ανθρώπους εικόνας, ερμήνευσαν ρόλους θυσιάζοντας το σέξι και όμορφο στιλάκι τους.

Και εδώ μάλλον θα πέσουν οι πρώτες αντιρρήσεις. Γιατί - αλήθεια τώρα- πόσο μπορείς να τσαλακώσεις τον Brad Pitt; Αδικία κατάφωρη αλλά αυτός ο άνθρωπος δε χάνει το σεξ απίλ του με τίποτα. Ωστόσο, στη Συνέντευξη με έναν βρικόλακα δεν τον λες και κούκλο. Όσο ιντριγκαδόρικος και αν ήταν ο ρόλος του βαμπίρ, όσο και αν για χάρη της "ιστορικής" ακρίβειας, χρειάστηκε να έχει το μακρύ ξανθό μαλλί του να...αιωρείται στους ώμους του βελούδινου σακακιού του, η αλήθεια είναι ότι τον έχουμε δει πολλάκις πιο όμορφο. Ακόμα και ως παρανοϊκό ασθενή στην ταινία 12 Πίθηκοι.

Ο Leonardo DiCaprio δεν είναι του γούστου μου, ωστόσο αντικειμενικά μιλώντας είναι ένας αρκετά σέξι ηθοποιός, που όσο περνάνε τα χρόνια ωριμάζει υποκριτικά και το πάλαι ποτέ baby face του μετατρέπεται ιδανικά σε ένα γοητευτικό πρόσωπο. Αυτή την εικόνα χρειάστηκε να απαρνηθεί για το ρόλο του απόλυτα κακού στο Django Unchained του Τarantino. Λίγο το μοχθηρό χαμόγελο, λίγο η αγριάδα του γουέστερν, πολύ περισσότερο οι οδηγίες του ιδιαίτερου αυτού σκηνοθέτη και ο Leo έγινε ένας κακιασμένος της Άγριας Δύσης με χαρακτηριστική ερμηνεία. Από teen είδωλο του Τιτανικού σε Ρωμαίο δίπλα στην Ιουλιέτα του και σε ταραντινικό villian, ο Leonardo έχει δείξει ότι η ομορφιά του δεν είναι προτεραιότητα.

Ο James Franco είναι αναμφίβολα ένας από τους πολύ ωραίους του Hollywood. Έχει και τα master του, γράφει ποίηση, διδάσκει, έχει όλο το πακέτο (και κάτι παραπάνω αν υπολογίσεις τις εμμονές και τα διαδικτυακά του σκάνδαλα). Όλα αυτά ίσως να συνηγορούν ειρωνικά στην απόφασή του να ασχημύνει πέραν του δέοντος μάλιστα στην ταινία  Spring Breakers. Τα δόντια του ακόμα με στοιχειώνουν.

Η σπάνια περίπτωση του Johnny Depp είναι εκείνη που έχει καταφέρει να είναι sex symbol για δεκαετίες. Από τα μέσα του 80s που τον γνωρίσαμε μέχρι και σήμερα, με Tim Burton ή χωρίς, ο άνθρωπος αυτός είναι όμορφος, είτε περνούν τα χρόνια είτε όχι. Στην ταινία όμως Fear and Loathing in Las Vegas, για να είμαστε ειλικρινείς μόνο σέξι δεν τον λες.

Ο Ryan Gosling εξελίχθηκε από παιδάκι του Nickelodeon σε πρωτοκλασάτο ηθοποιό. Τυπάς με στιλ και χαρακτηριστικές ερμηνείες, πρωταγωνιστεί στο Hollywood τα τελευταία χρόνια και βλέπει την καριέρα του να κορυφώνεται αργά αλλά σταθερά. Η υποκριτική του δεινότητα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και η ομορφιά του (ή καλύτερα η γοητεία του) είναι οφθαλμοφανέστατη- θυμηθείτε τον στο The Place beyond the Pines και θα συμφωνήσετε απόλυτα μαζί μου. Αλλά η ανατροπή ήρθε στο Blue Valentine, ειδικά στη μισή ταινία που η εμφάνισή του ήταν εκείνη ενός καταθλιπτικού, φαλακρού άνδρα.

Προσωπικά (συγνώμη κιόλας) ο Tom Cruise με απωθεί.  Και σαν άντρας και σαν ηθοποιός ειδικά τα τελευταία χρόνια (όχι σε ερμηνείες τύπου Γεννημένος την 4η Ιουλίου βέβαια). Αλλά, αυτό είναι θέμα γούστου. Κοινώς περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα και συνεχίζω. Οφείλω να του αναγνωρίσω ωστόσο ότι σαγηνεύει το γυναικείο κοινό. Κάτι που δεν έκανε σε καμία περίπτωση στο Tropic Thunder. Του χρωστάω ένα "εύγε" που απαρνήθηκε το στιλάκι του γόη για να μεταμορφωθεί σε μία κινηματογραφική περσόνα που μόνο σέξι δεν τη λες. Και εδώ  πρέπει να συμφωνήσετε μαζί μου.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]