Γαλλική, κωμική Νέα Φιλενάδα με χιστκοκική εσάνς

filenada
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

H νέα ταινία του François Ozon, «Une Νouvelle Αmie», που προβάλλεται από την Filmtrade στις 16 Απριλίου, είναι μία ιστορία γεμάτη σασπένς που δεν έχετε ξαναδεί.

Βασίζεται στο διήγημα της Ruth Rendell «The New Girlfriend», έχει βραβευτεί στο San Sebastian, το Τορόντο, το Λονδίνο, απέσπασε βραβείο κοινού στο St Petersburg,  έκανε επίσημη προβολή στην τελετή λήξης Γαλλόφωνου Φεστιβάλ φέτος στην Αθήνα και κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz  "οργιάζουν" υποκριτικά σε μία ερωτική ιστορία που δεν μοιάζει με καμία άλλη! Ατμόσφαιρα  χιτσκοκική σε γαλλική κωμωδία με φόντο έναν θάνατο. Τι καλύτερο;

Η υπόθεση διαδραματίζεται μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης της Κλαίρ. Τότε εκείνη πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα.

Κριτικοί στο hollywoodreporter. com έχουν χαρακτηρίσει την ταινία  " μια απολαυστική ωδή για τη μεταμόρφωση, τον πόθο,  την σεξουαλικότητα, που συνδυάζει τη δραματική πραγματικότητα με το περιπαικτικό χιούμορ και το Χιτσκοκικό σασπένς"  ενώ στο Variety έγραψαν " Αυτή η απολαυστική  ταινία αποτελεί μια έκπληξη  τόσο για τον τρόπο που αντιπαραβάλλεται η συνεχώς εξελισσόμενη δυναμική του πόθου και της επιθυμίας, όσο και για την κλιμάκωση της δύναμης των συναισθημάτων, αποτελώντας μια πιο ζεστή και ανοικτή εμπειρία από ό,τι το σκοτεινό παραμύθι της Ruth Rendell στο οποίο βασίστηκε. Με τις αριστοτεχνικά δοσμένες ερμηνείες των Anais Demoustier και Romain Duris, η ταινία θα γοητεύσει το arthouse κοινό παγκοσμίως."

Ορίστε μία πρώτη γεύση, από το τρέιλερ της ταινίας, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.
 

Πληροφορίες: Σκηνοθεσία – σενάριο: François Ozon, πρωταγωνιστούν: Romain Duris, Anaïs Demoustier, Raphaël Personnaz , παραγωγή: Eric Altmayer - Nicolas Altmayer, μουσική: Philippe Rombi, φωτογραφία: Pascal Marti. Η ταινία προβάλλεται από filmstade στις 16 Απριλίου.