Patission Cinemart Festival: Η ιστορική λεωφόρος στην 7η τέχνη

patission
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η πολιτιστική αξία της λεωφόρου Πατησίων έχει αποτελέσει κέντρο συζήτησης για πολλά χρόνια. Φέτος, για δεύτερη χρονιά το Patission Cinemart Festival ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 19 Απριλίου.

To Aθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο διοργανώνει το 2ο κινηματογραφικό φεστιβάλ-φόρουμ της κεντρικής  λεωφόρου της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό πολιτισμού, αθλητισμού και νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), και την πρεσβεία του Καναδά, στους ιστορικούς κινηματογράφους Αλεξάνδρα και Αλκυονίς από 19 ως 22 Απριλίου με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το Patission Cinemart εξελίσσεται σε ένα θεσμικό κόμβο διαπολιτισμικού διαλόγου που μελετάει την σχέση του πολιτισμού με κάθε άλλη έκφραση της ζωής, επίσης αναδεικνύει ταλαντούχους δημιουργούς και επιπλέον ενισχύει την πολιτιστική αξία της ιστορικής λεωφόρου Πατησίων, του δρόμου των θεάτρων και των κινηματογράφων που έχει σημαδέψει τον Αθηναϊκό πολιτισμό.

Το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, ο ΟΠΑΝΔΑ και η πρεσβεία του Καναδά καλούν τους Αθηναίους και τους επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη μας εκείνο το διάστημα να απολαύσουν ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό «φόρουμ». Η έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2015  στον κινηματογράφο Αλκυονίς στις 19.00 με είσοδο ελεύθερη στο φόρουμ. Μετά την ολοκλήρωση του φόρουμ θα ακολουθήσει προβολή των ταινιών Monsieur Lazhar και Μανία.

Πληροφορίες: 19 ως 22 Απριλίου, τιμή 3 ευρώ, για περισσότερες από μία συνεχόμενες ταινίες στα 5 ευρώ, www.athensartnetwork.gr, athensartnetwork.blogspot.gr.