Το σινεμά τιμά τον Λένιν

lenin
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Με αφορμή τα 145 χρόνια από τη γέννηση του Λένιν, ο κινηματογράφος Στούντιο new star art cinema, διοργανώνει ένα ειδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ τιμώντας τη ζωή και την πορεία του ηγέτη της ρωσικής επανάστασης.

Από τις 16 έως τις 22 Απριλίου, θα προβληθούν 20 αριστουργήματα του Σοβιετικού κινηματογράφου (2-3 ταινίες καθημερινά) και σπάνια ντοκιμαντέρ για τον Λένιν. Η έβδομη τέχνη τον τίμησε με τη δημιουργία αξιόλογων ταινιών μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ προβάλλοντας τη ζωή και το έργο του Λένιν καταγεγραμμένο μέσα από τον κινηματογραφικό φακό διάσημων σκηνοθετών αναδεικνύοντας την μεγάλη προσωπικότητά του.

Ανάμεσα στα αριστουργήματα θα δούμε ταινίες μερικών σπουδαίων σκηνοθετών όπως οι: Βερτόφ, Αϊζενστάιν, Ρομ, Πουντόβκιν, Ντοβζένκο οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά στην εξέλιξη της κινηματογραφικής τέχνης στην Σοβιετική Ένωση μετά την Επανάσταση. Στο φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να  παρακολουθήσουμε συναρπαστικές στιγμές από τη ζωή του Λένιν, αυτής της μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας του 20ου αιώνα, που άλλαξε τον παγκόσμιο χάρτη. Θα μάθουμε για τα παιδικά χρόνια του Λένιν, τις σπουδές του, τον επαναστατικό αγώνα και τον θάνατό του το 1924. Με σπάνια ιστορικά ντοκουμέντα και φωτογραφίες από το κεντρικό αρχείο του Κρατικού Κέντρου Κινηματογραφίας και Ραδιοφωνίας.

Πληροφορίες: Στούντιο new star art cinema, 16-22 Απριλίου, τιμή ημερησίου εισιτηρίου: 5 ευρώ.