8 ηθοποιοί που δε μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους

baldwin
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Αν εσείς εκνευριστείτε, το πολύ πολύ να σας τραβήξουν βίντεο που θα γίνει viral και θα ξεχαστεί σε ελάχιστο χρόνο. Αν κάποιος διάσημος κινηματογραφικός αστέρας όμως εκνευριστεί δημόσια, τότε η ιστορία αυτή θα μείνει χαραγμένη για πάντα στη μνήμη όλων.

Άδικο, δε λέω αλλά αυτά έχει η δημοσιότητα. Μαζί με το χρήμα και τη δόξα έρχονται και οι ...αναμνήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση, που η αλήθεια είναι ότι έμπνευση αποτέλεσε ο Dennis Quaid και η πρόσφατη ιστορία του είτε ήταν αληθινή είτε όχι, οι star που ακολουθούν έγιναν θέμα κουτσομπολιού, συζήτησης για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής αλλά και γέλιου (για τους πιο αδιάφορους).

Για παράδειγμα, ο Alec Baldwin είναι γνωστός για τα νεύρα του. Η ιστορία με την ενδοοικογενειακή βία κατά της επίσης ηθοποιού και πρώην συζύγου του Kim Basinger είχε κατακλύσει τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά τότε. Αλλά η συμπεριφορά του αυτή δεν ήταν μοναδική. Ο ηθοποιός είχε επιτεθεί και στον paparazzo Paul Adao, όταν αυτός επιχείρησε να βγάλει φωτογραφία τη σύζυγό του Hilaria, αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Έπειτα ο Balwin απείλησε (φυσικά) και όλους του τους συναδέλφους μέσω twitter.

Το 2013, ο Shia LaBeouf (σε μία ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να πείσει ότι είναι star- ενώ δεν είναι επιμένω. Τουλάχιστον όχι όσο νομίζει) μπλέχτηκε σε έναν καυγά  στο Λονδίνο. Λέγεται ότι το συμβάν έγινε όταν αρνήθηκε να σταματήσει να τραβάει βίντεο δύο μεθυσμένες γυναίκες. Η λογική - γι' αυτόν συνέχεια- ήταν να καταλήξουν στο τοπικό τμήμα. Και δεν ήταν η μοναδική φορά.

Ο Christian Bale πάλι είναι εξαιρετικός ηθοποιός αλλά και εκρηκτική προσωπικότητα. Θύμα του θυμού του έπεσε ένας κακόμοιρος βοηθός φωτισμού στα γυρίσματα του Terminator: Salvation. Άγνωστο γιατί τον έδιωξε από το σετ και τον απείλησε ότι η καριέρα του τελείωσε. Αργότερα απολογήθηκε και όλα..μέλι γάλα.

Και ο Russell Crowe είναι από εκείνους που δύσκολα συγκρατούν τα νεύρα τους. Αυτό ήταν που στις 6 Ιουνίου του 2005 τον οδήγησε σε αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης με την κατηγορία της επίθεσης. Λέγεται ότι ο Crowe πάνω στα νεύρα του πέταξε το κινητό του τηλέφωνο στο κεφάλι υπαλλήλου του Mercer Hotel. Επόμενη στάση, το δικαστήριο, όπου δήλωσε ένοχος και πλήρωσε το πρόστιμο.

Δεν ξέρω πόσοι είχατε δει τον Bruce Willis να είναι το λιγότερο αγενής σε συνέντευξη που έδινε σε δημοσιογράφο για την προώθηση της ταινίας του Red 2. O Willis βρήκε τις ερωτήσεις βαρετές  και αν και δεν επιτέθηκε σωματικά στον κακομοίρη τον δημοσιογράφο η αλήθεια είναι ότι τα νεύρα του ήταν πέραν του δέοντος έντονα και δεν προσπάθησε καν να το κρύψει.

Ο Jack Nicholson όταν εκνευρίζεται είναι σα να ξαναζεί τη ...Λάμψη (του Kubrick εννοείται όχι εκείνη με τη Βίρνα, δεν είναι ο Γιάγκος δα). Το 1994 ένας οδηγός του "έκλεισε" το δρόμο. Εκείνος κατέβηκε από το αυτοκίνητο, πήρε μαζί του ένα μπαστούνι του γκολφ και του έσπασε το τζάμι. Οι κατηγορίες για βανδαλισμό και επίθεση δεν προχώρησαν αφού τα βρήκε εξωδικαστικά με το θύμα.

Ένας πολύ "τσιτωμένος" star ήταν, είναι και μάλλον θα παραμείνει ο Sean Penn, ο οποίος δε δίστασε πριν κάποια χρόνια να ξυλοφορτώσει έναν φωτογράφο στο Λος Άντζελες. Μερικούς μήνες μετά ξανασυνελήφθη για επίθεση και αναγκάστηκε να κάνει κοινωνική εργασία και να παρακολουθήσει σεμινάρια διαχείρισης θυμού.

Και εγώ αν ήμουν Nicolas Cage και έβλεπα την κάποτε καριέρα μου να με αποχαιρετά σε κάθε απόπειρα να επανέλθει κινηματογραφικά, θα είχα νεύρα. Παλιά είχε εμπλακεί σε αρκετές υποθέσεις με επιθέσεις αλλά πλέον όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος "Το να είσαι νευριασμένος, είναι σπατάλη πολύτιμης ενέργειας". Δε θέλω να σε προκαλέσω, Nicolas, αλλά και που την έχεις την πολύτιμη ενέργεια (συ είπας) τι την κάνεις; Πάντως σε ταινίες δεν τη διοχετεύεις, στο υπογράφω.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]