O Alfonso Cuaron επιστρέφει με τίτλο στο Φεστιβάλ Βενετίας

cuaron
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2015

Ο Μεξικανός οσκαρικός σκηνοθέτης θα είναι ο Πρόεδρος του φετινού 72ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, που θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Alfonso Cuarón ανακοινώθηκε ότι θα είναι ο Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Φεστιβάλ, που 2 χρόνια πριν έκανε πρεμιέρα η ταινία που του χάρισε το χρυσό αγαλματίδιο, το Gravity, ανοίγοντας μάλιστα την αυλαία της διοργάνωσης. Πέρυσι, το ίδιο έκανε και ο φίλος του Alejandro G. Inarritu, που ανέβασε τον πήχη με το υπέροχο Birdman.

Και οι δύο Μεξικανοί σκηνοθέτες κέρδισαν κοινό, κριτικούς και οσκαρικά βραβεία μεταξύ άλλων δίνοντας λίγη από την αίγλη τους σε μία διοργάνωση που γιορτάζει το σινεμά με ιταλική φινέτσα. Βέβαια, ο Cuaron είναι παλιός γνώριμος της Βενετίας, αφού δύο ακόμα ταινίες του έκαναν πρεμιέρα στη συγκεκριμένη γιορτή κερδίζοντας μάλιστα και βραβεία: το 2001 το Y Tu Mamà También και το 2006 το Children Of Men.

Με τον Cuaron και τον Inarritu να έχουν σφραγίζει τα περασμένα φεστιβάλ, φέτος γίνεται όλο και πιο έντονη η εικασία ότι ο έτερος Μεξικανός Guillermo del Toro θα πάρει φέτος τη σκυτάλη. Για να δούμε.