H Juliette Binoche και το πέρασμα του χρόνου

binoche
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2015

Ο Olivier Assayas, ο σκηνοθέτης που πέρυσι βρέθηκε να είναι υποψήφιος για τέταρτη φορά για τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες βάζει τη Juliette Binoche απέναντι από τον ίδιο της τον εαυτό και την υπερφίαλη ουτοπία του χρόνου που περνά.

Με την πιο ώριμη και σύνθετη δουλειά της καριέρας του, ο αεικίνητος δημιουργός, παρουσιάζει τα "Σύννεφα του Σιλς Μαρία",  μία ταινία με ραδιούργα σκηνοθεσία και υπαινικτικό σενάριο, ένα φιλμ απείρως περίπλοκο, μυστηριώδες και ιδιοφυές.

Η υπόθεση αφορά στο αποκορύφωμα της διεθνούς της καριέρας της διάσημης ηθοποιού Μαρία Έντερς (Juliette Binoche), η οποία δέχεται μια πρόταση για να παίξει σε μία αναβίωση του θεατρικού έργου που την έκανε διάσημη πριν από είκοσι χρόνια. Τότε, όμως, ερμήνευε το ρόλο της Σίγκριντ, μιας ελκυστικής νέας κοπέλας που σαγηνεύει και τελικά οδηγεί στην αυτοκτονία το αφεντικό της, την Ελένα.

Τώρα, της ζητείται να αναλάβει τον άλλο ρόλο, εκείνον της μεγαλύτερης σε ηλικία Ελένα. Μαζί με την προσωπική της βοηθό αναχωρεί για να ξεκινήσει πρόβες στο Σιλς Μαρία, μια απομονωμένη περιοχή των Άλπεων. Μια νεαρή στάρλετ του Χόλιγουντ με έφεση στα σκάνδαλα πρόκειται να υποδυθεί το ρόλο της Σίγκριντ, και η Μαρία βρίσκει τον εαυτό της στην άλλη πλευρά του καθρέφτη, πρόσωπο με πρόσωπο με μια διφορούμενα γοητευτική γυναίκα που αποτελεί, στην ουσία, μια ανησυχητική αντανάκλαση του ίδιου της του εαυτού.

Δείτε το τρέιλερ, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Olivier Assayas. Πρωταγωνιστούν: Juliette Binoche, Kristen Stewart, Chloë Grace Moretz κ.α. Διανομή: Weird Wave.