Δωρεάν προβολή στην πιο όμορφη αυλή του Χαλανδρίου

anaparastasis
ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΜΑΙΟΥ 2015

Το Σπίτι Cocktail Bar συνεχίζει τις κινηματογραφικές του προβολές στην στοά με τις εκπλήξεις! Σήμερα, Δευτέρα 18 Μαΐου, μας θυμίζει την ιστορία του αδικοχαμένου Γιάννη Χρήστου μέσα από από μία "Anaparastasis" με ελεύθερη είσοδο.

Το μουσικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Ζουλιάτη "Anaparastasis" υμνεί τη ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926 - 1970) ,του παγκοσμίου φήμης αδικοχαμένου συνθέτη που έφυγε σε ηλικία 44ων ετών.

Η προσωπικότητα και το έργο ενός από τους σημαντικότερους avant garde συνθέτες αλλά και μουσικούς φιλόσοφους της σύγχρονης παγκόσμιας μουσικής ιστορίας αποκαλύπτονται μέσα από αρχεία του ίδιου του συνθέτη, σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα συναυλιών και συνεντεύξεων αλλά και από μία σειρά από μαρτυρίες σχεδόν όλου του δημιουργικού και φιλικού κύκλου με τον οποίο συνδέθηκε.

Το ντοκιμαντέρ αποπειράται να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο πνεύμα αυτού του μεγάλου στοχαστή της τέχνης και να ακολουθήσει τη διαδρομή της σύντομης ζωής του, η οποία ήταν πάντοτε συνυφασμένη με την τέχνη του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό.

Αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, τα decks στο Σπίτι αναλαμβάνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, Κώστας Ζουλιάτης, γνωστός και για τη μουσική του πορεία με τους Night on Earth. H προβολή πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Dark Cave.

Πληροφορίες: Δευτέρα 18 Μαΐου, ώρα προβολής 22:00, είσοδος ελεύθερη, Σπίτι Cocktail Bar, Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι.