Υποχρεωτικό το ψηλοτάκουνο, λένε οι Κάννες

cannes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2015

Το κινηματογραφικό φεστιβάλ είναι γνωστό για τις glamour και extravagant εμφανίσεις, ιδίως των γυναικών σταρς που, από εδώ και πέρα, υποχρεούνται σε...δωδεκάποντες εμφανίσεις, δια κανονισμού της διοίκησης του απόλυτου κινηματογραφικού γεγονότος.

Η πολυτέλεια και το φαίνεσθαι μοιάζουν, κατά τους υπευθύνους της οργάνωσης, να υπερισχύουν της άνεσης. Έτσι, χωρίς να υπολογίζουν την βέβαιη ταλαιπωρία του ασθενούς φύλου, αποφάσισαν να ενημερώσουν τις κυρίες του σινεμά, ότι δεν επιτρέπεται να φορούν ίσια παπούτσια. Η είδηση δεν έχει σχέση με την κινηματογραφική τέχνη αυτή καθαυτή, ούτε κατά διάνοια μάλιστα (για να μην το προχωρήσουμε και πούμε ότι δεν τους πέφτει καν λόγος), ωστόσο, παραδοσιακά το φεστιβάλ των Καννών συνδέεται με την ομορφιά και το ντύσιμο των καλλονών που παρελαύνουν.

Πλέον, λοιπόν, το κόκκινο χαλί -κολλημένο στην άποψη που θέλει το ψηλό παπούτσι να αποτελεί σύμβολο θηλυκότητας- θα ...πατιέται αποκλειστικά από τακούνια. Βέβαια, να θυμίσουμε ότι τη δεκαετία του '50, που είχε γίνει μία παρόμοια κίνηση, θεωρήθηκε σεξιστική και όχι άδικα. Τώρα οι ιθύνοντες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τη σωρεία των φανς που υπερασπίζονται τα δικαιώματα της γυναίκας να φορά ό,τι θέλει.

Ο Πρόεδρος του φεστιβάλ, από την πλευρά του, Thierry Frémaux, έσπευσε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να τονίσει μέσω twitter ότι οι φήμες περί στιλιστικής...ισοπέδωσης είναι αβάσιμες. Όμως, ο κόσμος έχει περισσότερη δύναμη όπως φαίνεται και δίπλα στους υποστηρικτές του ίσιου παπουτσιού συντάχθηκαν ήδη σταρ με πρώτη και καλύτερη την Emily Blunt, τον συμπρωταγωνιστή της Benicio del Toro και τον σκηνοθέτη Denis Villeneuve, που έσκασαν στα γέλια στο άκουσμα της είδησης.