Ο Μινώταυρος καθοδόν για τις Κάννες

minotauros
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2015

Ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες του κόσμου, στην κατηγορία μικρού μήκους, βρίσκεται και ο πολυβραβευμένος «Μινώταυρος» της Emy Bulloch, που συμμετέχει επίσημα στο φετινό Short Film Corner του 68ου Φεστιβάλ Καννών.

Με τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Videoart) στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας (2014), Καλύτερης Ταινίας Φανταστικού Σινεμά στο Euro Film Festival 2014 στην Ισπανία, Αrtistic Εxcellence στο Φεστιβάλ San Francisco Film Awards (2015) αλλά και με πολλές συμμετοχές σε διάφορες διοργανώσεις ανά τον κόσμο, η ταινία της Emy Bulloch βάζει πλώρη για να κατακτήσει και τις Κάννες.

Η ταινία "χρησιμοποιεί" το μύθο του Μινώταυρου και μέσα από την αλληγορική αφήγησή του, αφήνει να διαφανεί η διαχρονικότητα της ανθρώπινης πάλης για επιβίωση. Πρωταγωνιστής ένα ποντίκι, που αναζητά τα θύματά του μέσα στον Λαβύρινθο με τα απομεινάρια των θυσιασμένων ονείρων. Μέχρι που εμφανίζεται ένας "Θησέας" , ο οποίος ως άλλος σωτήρας, προσπαθεί να αντισταθεί στα αδιέξοδα. 

Το σενάρiο και η σκηνοθεσία είναι της Emy Bulloch και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι: Σωτήρης Λεπεσιώτης, Χριστίνα Πέτσα, Electra Bulloch, Eric Plymette, Ashley Aurora Plymette, Peter Jorksen.