Σουηδική, κωμική απόβαση από τη λογοτεχνία

100
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015

Το best-seller του Jonas Jonasson «Ο 100χρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε», που έχει πουλήσει περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια αντίτυπα στη Σουηδία, μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Felix Herngren.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε 38 χώρες και τα νούμερά του σε παγκόσμια κλίμακα φτάνουν τα 6 εκατομμύρια αντίτυπα. Στην κινηματογραφική του μεταφορά ο Robert Gustafsson είναι ο 100χρονος Alan Karlsson που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε.

Έπειτα από μια μακρά και συναρπαστική ζωή, ο πρωταγωνιστής βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας, θεωρώντας ότι είναι η τελευταία του στάση. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι είναι ακόμα υγιής, και οι μέρες του είναι ανιαρές. Καθώς πλησιάζουν τα εκατοστά του γενέθλια, αποφασίζει να αποδράσει από τη βαρετή αυτή ζωή.   

Πηδάει από ένα παράθυρο και ξεκινάει ένα ξεκαρδιστικό κι αναπάντεχο ταξίδι, που περιλαμβάνει εγκληματίες, δολοφόνους, μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, έναν ελέφαντα κι έναν ανίκανο αστυνομικό. Επί εκατό χρόνια, ο Alan αναστατώνει τον κόσμο και είναι ξανά ελεύθερος.

Δείτε το τρέιλερ, όπως κυκλοφόρησε στο youtube.

Σκηνοθεσία: Felix Herngren. Πρωταγωνιστούν: Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg. Διανομή: Seven, Spentzos.