Οι ταινίες της εβδομάδας με σειρά (δικής μας) προτεραιότητας

cinema
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015

Το clickatlife σάς παρουσιάζει τις ταινίες της κινηματογραφικής εβδομάδας που ξεκινά και...υπαινίσσεται τις προτιμήσεις του.

Μανταρίνια

του Ζάζα Ουρουσάντζε με τους Λέμπιτ Ούλφσακ, Έλμο Νουγκάνεν, Γκιόργκι Νακασίντζε, Μίσα Μέσκι, Ράιβο Τρας
Υπόθεση:
Η ταινία MANTAPINIA αφηγείται την ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στο πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός. Η συμβίωση κάτω από την στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.Ο Ζάζα Ουρουσάντζε κατάγεται από την Γεωργία και εκτός από σκηνοθέτης είναι και σεναριογράφος. Είναι γιος του διάσημου Ρώσου τερματοφύλακα Ramaz Urushadze.

Με την Πρώτη Ματιά

του Ντανιέλ Ριμπέιρο με τους Γκιγιέρμε Λόμπο, Φάμπιο Άουντι, Τες Αμορίμ
Υπόθεση:

Ο Λεονάρντο είναι ένας τυφλός έφηβος που έχει απηυδήσει με την υπερπροστατευτική μητέρα του και τους νταήδες του σχολείου. Αναζητώντας την ανεξαρτησία του, αποφασίζει να σπουδάσει στο εξωτερικό, προς απογοήτευση της καλύτερής του φίλης, Τζιοβάνα. Όταν για τις ανάγκες μιας σχολικής εργασίας γνωρίζεται καλύτερα με τον Γκάμπριελ, το καινούργιο παιδί της πόλης, νέα συναισθήματα ανθίζουν και τον κάνουν να αναθεωρήσει τα σχέδιά του. Εντωμεταξύ, η Τζιοβάνα αρχίζει να ζηλεύει αυτή τη νέα φιλία και σύντομα εντάσεις ξεσπούν μεταξύ εκείνης και του Λεονάρντο. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη που έκανε ελληνική πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας και απέσπασε το Βραβείου Κοινού.

Χώρα του Αύριο

του Μπραντ Μπερντ με τους Μπριτ Ρόμπερτσον, Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούντι Γκριρ, Χιου Λόρι, Κάθριν Χαν, Κρις Μπάουερ, Ράφι Κάσιντι
Υπόθεση:

Η μοίρα φέρνει κοντά μια έξυπνη, αισιόδοξη έφηβη (Robertson) με έντονες επιστημονικές αναζητήσεις με ένα πρώην παιδί θαύμα και νυν απογοητευμένο, γκριζομάλλη εφευρέτη (Clooney). Οι δυο τους θα αναλάβουν μια επικίνδυνη αποστολή, καθώς θα αποκαλύψουν τα μυστικά ενός αινιγματικού μέρους, κάπου στον χώρο και στον χρόνο, που ακούει στο όνομα Η Χώρα του Αύριο (Tomorrowland). Αυτό που καλούνται να κάνουν, θα αλλάξει τον κόσμο και τους ίδιους για πάντα. Ο Μπραντ Μπερντ είναι αμερικανός σκηνοθέτης του κινηματογράφου, ο οποίος ειδικεύεται στις ταινίες κινουμένων σχεδίων. Μάλιστα έχει κερδίσει δύο Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, για τους Απίθανους και τον Ρατατούη, τον πονηρό ποντικό σε ρόλο πανέξυπνου και αποτελεσματικού σεφ και μάλιστα σε ξενοδοχείο πολλών αστέρων.

Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα

του Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους Ελουάζ Γκοντέ, Καμέλ Αμπντελί, Ρισάρ Σεβαλιέ, Ζόι Μπρουνό, Κριστιάν Γκρεγκορί, Τζέσικα Έρικσον, Ρόξι Μιεβίλ, Ντιμίτρι Μπαζίλ, Αλεξάντρ Παϊτά
Υπόθεση:
H ιδέα είναι απλή: Mια παντρεμένη γυναίκα κι ένας ανύπαντρος άνδρας συναντιούνται. Αγαπούν, τσακώνονται, τα αίματα ανάβουν. Ένας αδέσποτος σκύλος περιδιαβαίνει από την πόλη στην εξοχή. Οι εποχές περνούν. Ο άνδρας και η γυναίκα συναντιούνται ξανά. Ο σκύλος βρίσκεται ανάμεσά τους. O ένας είναι ο άλλος, και ο άλλος ο ένας και είναι τρεις. Ο πρώην σύζυγος διαλύει τα πάντα. Μία δεύτερη ταινία ξεκινά: ίδια με την πρώτη, κι όμως όχι. Από την ανθρώπινη φυλή περνάμε στη μεταφορά. Αυτό τελειώνει με γαβγίσματα και με τα κλάματα ενός μωρού. Στο μεταξύ, θα έχουμε δει ανθρώπους να μιλούν για την πτώση του δολαρίου, για την αλήθεια που κρύβεται στα μαθηματικά και για τον θάνατο ενός κοκκινολαίμη. Ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Γεννημένος στις 3 Δεκεμβρίου 1930, είναι Γαλλο-Ελβετός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κριτικός κινηματογράφου. Το όνομά του ταυτίζεται συχνά με τη νουβέλ βαγκ.

Θέλεις ή Δε Θέλεις

της Τόνι Μαρσάλ με τους Σοφί Μαρσό, Πατρίκ Μπρουέλ, Αντρέ Βιλμς, Σιλβί Βαρτάν, Φρανσουά Μορέλ, Φιλίπ Λελούς, Ζαν-Πιερ Μαριέλ
Υπόθεση:
Ο Λαμπέρ (Πατρίκ Μπρουέλ) είναι εθισμένος - στο σεξ. Λόγω του εθισμού αυτού, έχασε κάποτε τη δουλειά του ως πιλότος, αλλά τώρα είναι δέκα μήνες «καθαρός» και προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του με τη βοήθεια μιας ομάδας υποστήριξης και την νέα του δουλειά ως σύμβουλος γάμου. H Ζουντίτ (Σοφί Μαρσό), από την άλλη, δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς: είναι επίσης εθισμένη στο σεξ και λατρεύει να ρίχνει άντρες στο κρεβάτι, ειδικά αυτούς με τους οποίους συνεργάζεται επαγγελματικά, χωρίς να σκέφτεται ότι ίσως θα μπορούσε να συνάψει μια διαφορετικού είδους σχέση με κανέναν από αυτούς. Όταν η Ζουντίτ κάνει αίτηση για μια θέση εργασίας στο γραφείο του Λαμπέρ, η έλξη μεταξύ τους θα είναι άμεση και αμοιβαία. Όσο όμως εκείνη προσπαθεί να τον γοητεύσει, τόσο εκείνος προσπαθεί να «κρατηθεί» και να χτίσει μια υγιή σχέση μαζί της, η οποία θα δεν θα βασίζεται μόνο στο σεξ. Κάθε μέρα, όμως, ο στόχος του γίνεται ολοένα και πιο δύσκολος αφού πασχίζει να αμύνεται ενάντια στις συνεχείς ερωτικές της επιθέσεις.

Τρελλή Αγάπη

της Τζέσικα Χάουσνερ με τους Κρίστιαν Φρίντελ, Μπίρτε Σνέινκ, Στέφαν Γκρόσμαν
Υπόθεση:
Ο νεαρός Heinrich είναι ένας Βερολινέζος μελαγχολικός ποιητής του ρομαντισμού, που θεωρεί ότι η καλύτερη απόδραση από την απόγνωση είναι η αυτοχειρία. Αποφασίζει να βρει μία γυναίκα που θα τον ακολουθήσει στο απονενοημένο διάβημα. Εν τω μεταξύ, οι γιατροί διαγιγνώσκουν ότι η -γοητευμένη από το αμφιλεγόμενο έργο του Heinrich- Henrietta πάσχει από μία καταληκτική ασθένεια. Οι δυο τους αποφασίζουν να εκτελέσουν μαζί το σχέδιο του Heinrich και η εμπειρία τους θα είναι αλλόκοτη και διαφωτιστική. Η σκηνοθέτης της ταινίας Τρελλή Αγάπη, Τζέσικα Χάουσνερ είναι αυστριακής καταγωγής. («Προσκύνημα στη Λούρδη» 2009).

Ο Νόμος της Σιωπής

του Τζούλιους Έιβερι με τους Γιούαν Μακγκρέγκορ, Μπρένταν Κέρκβλιετ, Μπρέντον Θουάιτς, Αλίσια Βικάντερ, Γκέοφ Κέλσο, Τζάσεκ Κόμαν, Ματ Ναμπλ, Πίτερ Νίβς, Τομ Μπαντζ
Υπόθεση:
Ο 19χρονος ΤζέιΑρ καταλήγει στη φυλακή για ένα μικρό παράπτωμα- είναι τρομερά νευρικός κι ευάλωτος. Ο Μπρένταν - ο πιο επικίνδυνος ίσως άντρας στην Αυστραλία-, θα τον πάρει υπό την προστασία του, και θα τον αναγκάσει να τον βοηθήσει να σχεδιάσουν την απόδραση τους. Ο ΤζέιΑρ τυφλωμένος από την υπόσχεση για αμύθητο χρυσό που του δίνουν, τους βοηθά, αλλά σύντομα θα ανακαλύψει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καθώς οι εντάσεις ανεβαίνουν, ο νεαρός άντρας αρχίζει να αναρωτιέται αν μπορεί να εμπιστευτεί τον προστάτη του. O Julius Avery είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης, γνωστός για τις ταινίες Jerrycan (2008) and Little Man (2004).

Καυτή Καταδίωξη

της Αν Φλέτσερ με τους Ρις Γουίδερσπουν, Σοφία Βεργκάρα, Ρόμπερτ Καζίνσκι, Μάικλ Μόσλεϊ, Τζον Κάρολ Λιντς, Μάθιου Ντελ Νέγκρο, Ρίτσαρντ Τ. Τζόουνς, Μπένι Νιβς, Μάικλ Ρέι Εσκαμί
Υπόθεση:
Στην καλοκαιρινή κωμωδία «Καυτή Καταδίωξη» μια αγχωμένη και σχολαστική αστυνομικός (Ρις Γουίδερσπουν) προσπαθεί να προστατεύσει την σέξι και πληθωρική χήρα (Σοφία Βεργκάρα) ενός βαρόνου ναρκωτικών, καθώς διασχίζουν το Τέξας, καταδιωκόμενες από διεφθαρμένους μπάτσους και επικίνδυνους εγκληματίες.Η σκηνοθέτης της ταινίας Καυτή Καταδίωξη Αν Φλέτσερ είναι αμερικανίδα και μάλλον καταπιάνεται με πολλά αφού εκτός από ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι και χορογράφος.

Το Πνεύμα του Κακού

του Γκιλ Κέναν με τους Σαμ Ρόκγουελ, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Τζάρεντ Χάρις, Νίκολας Μπαράουν, Τζέιν Άνταμς, Σάξον Σαρμπίνο, Κένεντι Κλέμεντς
Υπόθεση:
Η πενταμελής οικογένεια Μπόουεν μετακομίζει σε ένα καινούριο σπίτι, έτοιμη να ξεκινήσει την νέα φάση της ζωής της, όμως έρχεται αντιμέτωπη, με κακόβουλες υπερφυσικές δυνάμεις που στοιχειώνουν το σπίτι. Όταν οι επιθέσεις των ανατριχιαστικών αυτών δυνάμεων ενταθούν και η μικρή κόρη της οικογένειας καταλήξει όμηρός τους, η οικογένεια, με τη βοήθεια δύο «ειδικών» στα υπερφυσικά φαινόμενα, πρέπει να ενωθεί για να την σώσει πριν εξαφανιστεί για πάντα. Ο Γκιλ Κέναν έχει καταγωγή από Ισραήλ, Βρετανία και Αμερική, ενώ είναι γνωστός από τις ταινίες του City of Ember και Monster House.

Ο Εκατοντάχρονος που Πήδηξε από το Παράθυρο κι Εξαφανίστηκε

του Φέλιξ Χέρνγκρενμε τους Ρόμπερτ Γκούσταφσον
Υπόθεση:
Έπειτα από μια μακρά και συναρπαστική ζωή, ο Άλαν Κάρλσον βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας, θεωρώντας ότι είναι η τελευταία του στάση. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι είναι ακόμα υγιής, και οι μέρες του είναι ανιαρές. Καθώς πλησιάζουν τα εκατοστά του γενέθλια, αποφασίζει να αποδράσει από τη βαρετή αυτή ζωή. 

Πηδάει από ένα παράθυρο και ξεκινάει ένα ξεκαρδιστικό κι αναπάντεχο ταξίδι, που περιλαμβάνει εγκληματίες, δολοφόνους, μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, έναν ελέφαντα κι έναν ανίκανο αστυνομικό.   Για οποιονδήποτε άλλον, θα ήταν το ταξίδι της ζωής του, αλλά για τον Άλαν είναι απλά ρουτίνα.
Δεν υπήρξε απλά μάρτυρας μερικών από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, αλλά έπαιξε και σημαντικό ρόλο σ’ αυτά. Η πολιτική και η θρησκεία τον αφήνουν παγερά αδιάφορο, αλλά έχει επηρρεάσει μερικά από τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα.

 

Δείτε περισσότερα νέα για τον κινηματογράφο στις σελίδες του clickatlife
http://www.clickatlife.gr/cinema

Μετά το σινεμά, βγείτε στην πόλη για φαγητό και/ή ποτό ακολουθώντας τις προτάσεις της συντακτικής μας ομάδας
http://www.clickatlife.gr/nightlife

http://www.clickatlife.gr/geusi