Μια φορά κι έναν στρουμφοκαιρό... σε 3D!

mia-fora-ki-enan-stroumfokairo-se-3d

ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Τα γνωστά σε όλους και αγαπητά στρουμφάκια, κάνουν το παρθενικό… ταξίδι τους από το φιλήσυχο μεσαιωνικό χωριό τους, μέχρι την πολύβουη Νέα Υόρκη του σήμερα, μέσα από την τρισδιάστατη ταινία του Ράτζα Γκόσνελ.

«Στρουμφάκια»

Τα αγαπημένα Στρουμφάκια ετοιμάζονται να κατακλύσουν για πρώτη φορά τις κινηματογραφικές αίθουσες όλου του κόσμου και μάλιστα σε τρισδιάστατη εκδοχή, αποφασισμένα να μας προσφέρουν άφθονες στιγμές γέλιου με τα απίθανα στρουμφο-καμώματά τους, μέσα από ένα εκρηκτικό υβρίδιο CGI animation και live action! Η ταινία διαθέτει 1.014 πλάνα με ειδικά εφέ και 1.557 τρισδιάστατα πλάνα, για τη δημιουργία των οποίων 268 υπάλληλοι της Sony Pictures Imageworks εργάστηκαν περίπου 358.000 ώρες!

Τα δημοφιλέστατα μπλε δημιουργήματα του Βέλγου καρτουνίστα Peyo παίρνουν ψηφιακή σάρκα και οστά υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του εξπέρ στο είδος της οικογενειακής κωμωδίας Ράτζα Γκόσνελ («Δε Με Φίλησαν Ποτέ», «Scooby-Doo: Ένας Τετράποδος Ήρωας»), ενώ το σενάριο συνυπογράφουν οι Τζ. Ντέιβιντ Στεμ, Ντέιβιντ Ν. Γουάις, Τζέι Σέρικ & Ντέιβιντ Ρον, βασισμένοι στους ομώνυμους χαρακτήρες του Peyo.

Στο… κατόπι τους, ο Χανκ Αζάρια, ο οποίος υποδύεται με άψογο μισανθρωπικό στιλ τον προαιώνιο εχθρό τους Δρακουμέλ και μαζί τους, σε πρώτη κινηματογραφική «εμφάνιση», η pop star Κέιτι Πέρι ως η… ναζιάρικη φωνή της Στρουμφίτας, ενώ στα ελληνικά, η Σίσσυ Χρηστίδου.

Ένας από τους μεγαλύτερους fans τους είναι και ο παραγωγός Τζόρνταν Κέρνερ, η επιτυχημένη δουλειά του οποίου στην κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού παιδικού μυθιστορήματος του Ε. Μπ. Γουάιτ «Σάρλοτ, η Αραχνούλα», ήταν αρκετή για να πείσει τους κληρονόμους του Peyo, πως τα Στρουμφάκια τους θα ήταν σε καλά χέρια. «Η μικροκοινωνία των Στρουμφ αντιπροσωπεύει μια εξιδανικευμένη εκδοχή της ανθρωπότητας», εξηγεί ο Κέρνερ, αναφερόμενος στους λόγους της αξιοθαύμαστης διαχρονικότητάς τους. «Τα Στρουμφάκια βάζουν πάνω απ’ όλα τις έννοιες της οικογένειας και της ομαδικής εργασίας, ενώ πιστεύουν ακράδαντα στην καλοσύνη των ανθρώπων. Κυρίαρχο μέλημά τους, εξάλλου, είναι το να φροντίζει το ένα το άλλο».

Η υπόθεση της στρουμφοταινίας διαδραματίζεται στο Μεσαίωνα, σε ένα μαγεμένο δάσος κάπου στα βάθη της Ευρώπης, όπου ο απαίσιος μάγιστρος Δρακουμέλ έχει καταφέρει να ανακαλύψει το χωριό των Στρουμφ. Αμέσως, στο Στρουμφοχωριό σημαίνει συναγερμός και τα Στρουμφάκια σκορπίζουν ολόγυρα, προκειμένου να ξεφύγουν από τα νύχια του σατανικού μάγου. Λίγες στιγμές αργότερα, ωστόσο, χάρη σε ένα μαγικό πέρασμα το οποίο ανακαλύπτουν τυχαία, ο Μπαμπαστρούμφ, η Στρουμφίτα, και τέσσερα ακόμη Στρουμφάκια καταλήγουν στη σημερινή Νέα Υόρκη, καταμεσής του Σέντραλ Παρκ. Η πραγματική περιπέτεια για τους μικρόσωμους μπλε φίλους μας μόλις ξεκίνησε! Το παρθενικό ταξίδι τους από το φιλήσυχο μεσαιωνικό χωριό τους μέχρι την πολύβουη Νέα Υόρκη του σήμερα, θα αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για τα Στρουμφάκια, που θα έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή και με ανθρώπους, οι οποίοι δε θυμίζουν σε τίποτα τον βδελυρό Δρακουμέλ…

Το Στρουμφάκια ξεπήδησαν για πρώτη φορά το 1958 από το πενάκι του Βέλγου κομίστα Πιέρ Κουλιφόρ, γνωστότερου με το ψευδώνυμο Peyo, και από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό πως… ήρθαν για να μείνουν! Σήμερα, 53 χρόνια, τα Στρουμφάκια εξακολουθούν να παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή, κερδίζοντας διαρκώς νέους fans, καθώς όσοι τα λάτρεψαν κάποτε μικροί, τα συστήνουν πλέον στα δικά τους παιδιά.

Στα ελληνικά ακούγονται οι φωνές των: Φώτη Πετρίδη, Φοίβου Ριμένα, Σίσσυς Χρηστίδου, Ηλίου Ζερβού, Κώστα Δαρλάση κ.ά. Η ταινία προβάλλεται από την Feellgood entertainment.