Γιατί ο Τομ Κρουζ γυρίζει την πλάτη στη Σαϊεντολογία;

tom
ΤΡΙΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Εδώ και αρκετούς μήνες, ντοκιμαντέρ, βιβλία και δηλώσεις ανθρώπων του στενού περιβάλλοντος του ηθοποιού αποκαλύπτουν την εμπλοκή της εκκλησίας της Σαϊεντολογίας στις προσωπικές σχέσεις του Κρουζ, αλλά και άλλων διάσημων μελών της.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο 52χρονος ηθοποιός σκέφτεται σοβαρά να εγκαταλείψει την εκκλησία της Σαϊεντολογίας για χάρη της κόρης του, Suri.

Αν αναλογιστεί κανείς επί πόσα έτη η συγεκρκιμένη εκκλησία τού «οργάνωνε» τη ζωή και του ασκούσε έλεγχο σε κάθε κίνηση, μπορεί να θεωρήσει εύλογη μια τέτοια κίνηση εγκατάλειψης. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, ο ίδιος ακόμα το επεξεργάζεται…

Αφορμή για να μπει σε σκέψεις ήταν ένα τηλεφώνημα της 9χρονης κόρης του Suri, που τον έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο θέλει να είναι δίπλα της συμμετέχοντας στο μεγάλωμά της. Ο μόνος τρόπος για να επιστρέψει στη ζωή της θα ήταν να ξεκόψει τελείως από τη συγκεκριμένη εκκλησία.

Άνθρωπος του περιβάλλοντος του Κρουζ δήλωσε στο «Star magazine» τα εξής:

«Ύστερα από ένα μάθημα μπαλέτου, το οποίο η Suri λατρεύει και στο οποίο αποδίδει άριστα, ο Tom επικοινώνησε μαζί της τηλεφωνικά. Όταν το έκλεισαν, ο ηθοποιός ξέσπασε σε λιγμούς, αφού ποτέ δεν έχει παρακολουθήσει έστω μια της παράσταση. Ο λόγος είναι ότι μέλη της εκκλησίας στην οποία έχει ταχθεί τού "απαγορεύουν" τη συχνή επαφή με τα μέλη της οικογένειάς του, κάτι που αποτελεί άτυπο κανόνα της συμμετοχής στη συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα. Έχει χάσει γενέθλια, σχολικές εκδηλώσεις, όλα τα υπέροχα πράγματα που συμβαίνουν σε ένα παιδάκι που μεγαλώνει κι εξελίσσεται γρήγορα. Το ίδιο αισθάνεται πως ο πατέρας του απομακρύνεται ολοένα και πιο πολύ Τον τελευταίο καιρό, μάλιστα, όταν μιλάει μαζί του στο τηλέφωνο, λέει πως είναι σαν να υπάρχει ένας άγνωστος στην άλλη μεριά του τηλεφώνου».

Εμείς απλά να αναμένουμε να δούμε αν ο Τομ θα πάρει την απόφαση να επιστρέψει στην οικογένειά του.