Οι ταινίες της εβδομάδας (9/7/2015)

magic-mike-xxl
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Έξι ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα, στοχεύοντας να δημιουργήσουν εστίες απόδρασης από την επικαιρότητα των ημερών.

Σε πείσμα των πολιτικών εξελίξεων, η ζωή στο σινεμά συνεχίζεται. Το μενού αυτή την εβδομάδα περιλαμβάνει τέσσερις νέες ταινίες και δύο επανεκδόσεις και θα δούμε από ανδρικό στριπτίζ μέχρι την Σαρλίζ Θερόν να αναβιώνει τραύματα του παρελθόντος και από την  Έιμι Ουάινχαουζ να επιστρέφει μέσα από ένα ντοκιμαντέρ και ένα από τα πιο θρυλικά σοφτ πορνό να επανέρχεται στη μεγάλη οθόνη.

«Magic Mike XXL»

Οι πρωταγωνιστές του «Magic Mike», Τσάνινγκ Τέιτουμ, Ματ Μπόμερ, Τζο Μανγκανιέλο, Κέβιν Νας, Άνταμ Ροντρίγκεζ και Γκάμπριελ Ινγκλέσιας ξανασυναντιούνται στη μεγάλη οθόνη στο πολυαναμενόμενο σίκουελ «Magic Mike XXL».

Στην ταινία θα δούμε επίσης τους Ελίζαμπεθ Μπανκς («The Hunger Games»), Ντόναλντ Γκλόβερ («Community»), Άμπερ Χερντ («The Rum Diary»), Άντι ΜακΝτάουελ («Footloose»), Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ («Gotham») και Μάικλ Στράχαν («Live with Kelly and Michael»).

Το «Magic Mike XXL» ξαναβρίσκει τον Μάικ τρία χρόνια αφότου εγκατέλειψε την καριέρα του στρίπερ, ενώ βρίσκονταν στο απόγειο της. Μόνο που αυτή τη φορά, οι υπόλοιποι «Βασιλιάδες» έχουν αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι την ενεργό δράση, αλλά με στυλ: κάνοντας μια τελευταία παράσταση στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ! Στον δρόμο για την τελευταία τους αυλαία, μεταξύ Τζάκσονβιλ και Σαβάνα, μεταξύ νέων φίλων και παλιών γνώριμων, ο Μάικ και η υπόλοιπη παρέα θα μάθουν μερικές νέες φιγούρες αλλά και καινούργιους τρόπους για να απαλλαγούν από το παρελθόν.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμά μας στον Τσάνινγκ Τέιτουμ.

«Σκοτεινός τόπος»

Από τη συγγραφέα του διάσημου μπεστ σέλερ «Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε», Τζίλιαν Φλιν, έρχεται ένα συγκλονιστικό θρίλερ μυστηρίου, με πρωταγωνίστρια την βραβευμένη με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν, η οποία υποδύεται την Λίμπι, την μόνη επιζήσασα ενός μακελειού που της στέρησε την μητέρα και τις αδερφές της. Πιστεύοντας ότι για την επίθεση είναι υπεύθυνη μια σατανική αίρεση, η Λίμπι καταθέτει εναντίον του αδερφού της που είναι μπλεγμένος στην αίρεση αυτή. 30 χρόνια μετά τους φόνους, συναντά μια μυστική ομάδα ερασιτεχνών ντετέκτιβ που ξεκινούν την δική τους έρευνα για τα γεγονότα πιστεύοντας ότι ο αδερφός της Λίμπι είναι αθώος. Για να τους βοηθήσει, η Λίμπι θα πρέπει να ξεθάψει επώδυνες μνήμες και να συνειδητοποιήσει ότι το παρελθόν δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Την ταινία έχει σκηνοθετήσει ο Ζιλ Πακέ-Μπρενέ και στο πλάι της Σαρλίζ Θερόν παίζουν επίσης οι Νίκολας Χουλτ, Κλόε Γκρέις Μορέτς, Κριστίνα Χέντριξ, Κόρεϊ Στολ, Τάι Σέρινταν.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμά μας στη Σαρλίζ Θερόν.

«Amy: Το κορίτσι πίσω από το όνομα»

Η Έιμι Ουάινχαουζ δεν ήταν ξεχωριστή απλά και μόνο επειδή κατάφερνε με τη μοναδική της φωνή και τους μεθυστικούς τις στίχους να μαγνητίζει τα πλήθη, αλλά επειδή η larger than life, πλην φοβερά βασανισμένη, ψυχή της δε μπορούσε με τίποτε να προσαρμοστεί και να χωρέσει σε νόρμες και κανονικότητες. Και όλο αυτό δεν προσπάθησε στιγμή να το κρύψει, ούτε και να το εκλογικεύσει. Φέτος το καλοκαίρι το αστέρι της Έιμι λάμπει και πάλι, αυτή τη φορά χάρη στο αφοπλιστικά ειλικρινές πορτρέτο της, μέσα από το πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ «Amy».

«Μαζί σου κι ας πεθάνω»

Η Μέιβ έχει μια επικίνδυνη σεξουαλική φαντασίωση που ο Πωλ πασχίζει να εκπληρώσει, η Ίβι και ο Νταν ανενεώνουν τη σχέση τους με παιχνίδια ρόλων, η Ροουίνα ανακαλύπτει πως αντλεί ευχαρίστηση από τον πόνο του συζύγου της Ρίτσαρντ, ο Φιλ ζει έναν πρωτόγνωρο έρωτα με τη σύζυγό του Μωρίν στις πιο ήσυχες στιγμές της, ενώ η Μόνικα κι ο Σαμ μπλέκονται σ’ ένα πονηρό και χαοτικό τηλεφώνημα. Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζος Λώσον επιλέγει μερικούς από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της Αυστραλίας για να εξερευνήσει τις παράξενες, σπαρταριστές και καμιά φορά καταστροφικές καταστάσεις όπου μπορεί να μας οδηγήσει η επιθυμία μας, στο κυνήγι αυτής της φευγαλέας στιγμής σεξουαλικής έκστασης• της στιγμής που οι Γάλλοι αποκαλούν «la petite mort» – ο μικρός θάνατος.

«Η αυτοκρατορία των αισθήσεων» (1976)

Βασισμένη σε ένα πραγματικό γεγονός που συγκλόνισε την ιαπωνική κοινωνία τη δεκαετία του 1930, η ταινία του Ναγκίσα Όσιμα παραμένει ακόμα και σήμερα εξαιρετικά πρωτότυπη και αντισυμβατική. Αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές αλλά και θύελλα αντιδράσεων διεθνώς, το δημιούργημα του Όσιμα εξερευνά ρεαλιστικά και άφοβα τη δύναμη της ερωτικής επιθυμίας.

Η αυστηρή λογοκρισία της Ιαπωνίας, δεν επέτρεπε στον σκηνοθέτη να κάνει την ταινία όπως την είχε οραματιστεί. Προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, η ταινία καταχωρήθηκε επισήμως ως παραγωγή γαλλικής εταιρίας, και το υλικό στάλθηκε στη Γαλλία για επεξεργασία και μοντάρισμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα, Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων δεν έχει προβληθεί ποτέ χωρίς λογοκρισία στην Ιαπωνία.

«Μακρύ καυτό καλοκαίρι» (1958)

Ο όμορφος περιπλανώμενος Μπεν, φτάνει σε μια μικρή πόλη του Μισισιπή, αλλά η φήμη του πυρομανή πατέρα του προηγείται, και στιγματίζεται άμεσα με την άφιξη του. Με την αποφασιστικότητα του όμως, θα κερδίσει σύντομα την εύνοια του βαθύπλουτου Γουίλ Βάρνερ, ο οποίος θεωρεί το Μπεν το σωστό άντρα για την κόρη του, παρά τις έντονες αντιδράσεις του γιου του.