Ο Jesse Eisenberg συγκρίνει το Comic Con με γενοκτονία

jesse-eisenberg
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Ο νέος Lex Luthor δε δηλώνει ενθουσιασμένος με την εμπειρία του Comic Con.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η καρδιά της ποπ κουλτούρας χτύπησε στο Σαν Ντιέγκο, με τη διεξαγωγή του Comic Con να συγκεντρώνει για μια ακόμη χρονιά τους λάτρεις των κόμικ και των ταινιών με σούπερ ήρωες. Ένα από τα γεγονότα της φετινής εκδήλωσης αποτέλεσε το πάνελ της Warner Bros. για την ταινία «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης». Παρευρέθηκαν όλοι οι λαμπεροί πρωταγωνιστές, δεν έμειναν όμως όλοι ικανοποιημένοι από την εμπειρία.

Ο Τζέσε Άιζενμπεργκ υποδύεται τον Lex Luthor στην ταινία , αλλά δε φαίνεται να συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την επίσκεψή του στο Comic Con. Στην πρεμιέρα του «The End of the Tour» του Τζέιμς Πόνσολντ, ο Άιζενμπεργκ έκανε μερικά βιτριολικά σχόλια για τον κόσμο που βρέθηκε στο Σαν Ντιέγκο, συγκρίνοντας το γεγονός με… γενοκτονία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι σαν να φωνάζουν κατά πάνω σου χιλιάδες άνθρωποι. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω την εμπειρία μέσα από την ιστορία, μάλλον με κάποιο είδος γενοκτονίας. Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα που να είναι ισάξιο».

Σίγουρα η επιλογή λέξεων του αμερικανού ηθοποιού ήταν για μια ακόμη φορά ατυχής και για αυτό κλήθηκε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις:

«Ίσως σε κάποιο επίπεδο κυτταρικής μνήμης, αυτός ο συσχετισμός είναι ο μοναδικός που φαντάζει σαν ισοδύναμη κοινωνική εμπειρία. Ακόμη κι αν λένε καλά πράγματα, απλά φωνάζουν πάνω σου χιλιάδες άνθρωποι.»

Επειδή όμως ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να κρατήσει τα προσχήματα, τα μάζεψε σε μια ακόμη συνέντευξή του:

«Προφανώς και έκανα χρήση υπερβολής για να περιγράψω την αισθητηριακή υπερφόρτωση που βίωσα. Μερικές φορές το κάνω αυτό. Είμαι ένα φυσιολογικό άτομο με φυσιολογικές αισθήσεις, οπότε το Comic Con ήταν πολύ έντονο για εμένα. Πέρα από αυτό, ήταν πραγματικά τιμή μου να βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Το γεγονός ότι άνθρωποι ενθουσιάζονται για αυτό με αυτό τον τρόπο είναι ανήκουστο και συναρπαστικό».

Το «Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης» αναμένεται στην Ελλάδα στις 24 Μαρτίου 2016 και κάτι μας λέει ότι μέχρι τότε ο Άιζενμπεργκ θα δηλώνει… οπαδός των υπερηρωικών ταινιών.