Η Rebecca Ferguson ξέρει από επικίνδυνες αποστολές

rebecca-ferguson
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Γνωρίστε τη συμπρωταγωνίστρια του Τομ Κρουζ στη νέα «Επικίνδυνη αποστολή».

Η σειρά ταινιών «Mission: Impossible» μπορεί να μην έχει την αίγλη του James Bond, ανέκαθεν ωστόσο προσέλκυε δυναμικές γυναικείες παρουσίες που τραβάνε τα βλέμματα, ανδρικά και μη. Δεν είναι και λίγο πράγμα να πρωταγωνιστείς σε ένα από τα πιο επιτυχημένα franchise των τελευταίων δεκαετιών και μάλιστα στο πλευρό του αειθαλούς Τομ Κρουζ. Γιατί μπορεί ο Κρουζ να έχει πατήσει πλέον τα 53 έτη, δεν του φαίνεται όμως καθόλου και έτσι μπορεί να στέκεται με άνεση δίπλα σε κατά πολύ νεότερές του ηθοποιούς.

Στην πέμπτη ταινία της σειράς με τίτλο «Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό έθνος» ο γυναικείος πρωταγωνιστικός ρόλος ανήκει στη Ρεμπέκα Φέργκιουσον (Rebecca Louisa Ferguson Sundström το πλήρες όνομά της). Η Σουηδέζα με βρετανικές ρίζες ξεκίνησε ως μοντέλο, αναζητούσε όμως κάτι παραπάνω και έτσι ασχολήθηκε με την υποκριτική. Έφτιαξε όνομα στη μίνι τηλεοπτική σειρά του Starz, «The White Queen» για την οποία απέσπασε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα, και τώρα δοκιμάζει την τύχη της στο σινεμά. Ο πρώτος της αγγλόφωνος ρόλος στη μεγάλη οθόνη ήρθε στον «Ηρακλή» του Ντουέιν Τζόνσον στο ρόλο της Εργενίας, στην «Επικίνδυνη αποστολή» πάντως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο ρόλος της εδώ είναι καθοριστικός, αφού υποδύεται την Ίλσα Φάουστ, μια διπλή βρετανίδα πράκτορα που από τη μία δείχνει διατεθειμένη να βοηθήσει τον Ίθαν Χαντ και από την άλλη δουλεύει για λογαριασμό του εχθρού. Είναι ο πιο σημαντικός γυναικείος χαρακτήρας σε όλες τις ταινίες της «Επικίνδυνης αποστολής» έως τώρα και τα πηγαίνει περίφημα. Αποπνέει μια φυσική ψυχρότητα που ταιριάζει με το ρόλο της και διαθέτει αριστοκρατική αύρα που τη βοηθάει να συμμετέχει σε αγωνιώδεις σκηνές δράσης χωρίς να χάνει ποτέ τη θηλυκότητά της. Εύκολα εν τέλει θα μπορούσαμε να τη φανταστούμε σε ρόλο Bond girl.

Το «Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό έθνος» συνεχίζει το σερί ενός franchise που γίνεται όλο και καλύτερο όσο περνούν τα χρόνια και αυτή τη φορά έχει να λέει ότι παρουσίασε στο ευρύ κοινό μια ηθοποιό που έχει όλα τα φόντα να μπει στην πρώτη κατηγορία του Χόλιγουντ.

Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διαπιστώσετε επί της οθόνης από αυτή την Πέμπτη, 27 Αυγούστου, οπότε και η ταινία βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες.

Γιάννης Μόσχος
[email protected]