Η μεγάλη επιστροφή του Johnny Depp στο Φεστιβάλ της Βενετίας

johnny-depp
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Απρόσμενα θετικές οι κριτικές που έρχονται για το «Black Mass».

Όλα τα βλέμματα στις πρώτες μέρες του 72ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ήταν στραμμένα στο «Black Mass» του Σκοτ Κούπερ («Crazy Heart», «Σκουριασμένη πόλη»), στο οποίο ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον διαβόητο γκάνγκστερ της Βοστώνης, Τζέιμς Ουάιτι Μπάλγκερ. Το ερώτημα που ετίθετο είναι το εξής: θα καταφέρει ο Ντεπ να κάνει το μεγάλο comeback μετά από μια σειρά αποτυχημένων ρόλων;

Οι πρώτες κριτικές από την ταινία είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για επιστροφή του Ντεπ. Η φυσική αλλαγή του για το ρόλο με μπόλικο μακιγιάζ, περούκα και φακούς επαφής τον βοηθούν στην ερμηνεία του, δεν την ορίζουν όμως. Από αυτά που διαβάζουμε πάντως ο Ντεπ δε μένει εκεί και ορίζει ο ίδιος την ερμηνεία του, όντας αυθεντικά μοχθηρός με μια βαθιά φωνή και ένα παγωμένο βλέμμα.

Περιμένουμε λοιπόν ένα σκληρό νουάρ με σκοτεινή σκηνοθεσία που διαθέτει νεύρο και μια στιβαρή πρωταγωνιστική ερμηνεία πλαισιωμένη από ένα σούπερ καστ. Δίπλα στον Ντεπ συναντάμε τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζόελ Έτζερτον, Ντακότα Τζόνσον, Τζούνο Τεμπλ, Κέβιν Μπέικον, Κόρι Στολ και Άνταμ Σκοτ και γίνεται κατανοητό ότι μιλάμε ξεκάθαρα για ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά γεγονότα του φθινοπώρου.

Στην Ελλάδα το «Black Mass» αναμένεται στις 15 Οκτωβρίου.