Οι ταινίες της εβδομάδας (10/9/2015)

ricki-and-the-flash
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Με τέσσερις ταινίες έρχεται αυτή η κινηματογραφική Πέμπτη που σιγά σιγά υποδέχεται το φθινόπωρο και αποχαιρετά τα θερινά σινεμά.

Φτωχή αριθμητικά αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα, με μια ταινία από το 1952 με αέρα Ταραντίνο (κατά κάποιους) και τρεις νέες παραγωγές εκ των οποίων η μια αποτελεί μεταφορά τηλεοπτικής σειράς στη μεγάλη οθόνη. 

Ο 4ος Άνθρωπος-Kansas City Confidential (1952)
Η ιστορία της ταινίας που αρχικά είχε τον τίτλο Kansas City 117 στήνεται γύρω από μια ληστεία σε τράπεζα του Κάνσας Σίτυ. Η λεία των τριών μασκοφόρων που την πραγματοποιούν είναι μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων. Μετά τη ληστεία επιβιβάζονται στο φορτηγάκι ενός ανθοπωλείου και συναντούν τον τέταρτο της παράνομης παρέας, τον «Μεγάλο» που αποτελεί και τον εγκέφαλο της ληστείας. Εκείνος τους στέλνει σε ισάριθμες χώρες του εξωτερικού και το πλάνο είναι να συναντηθούν αργότερα για την μοιρασιά. Μάλιστα, ο καθένας παίρνει ένα κομμάτι ενός τραπουλόχαρτο που θα το ξανασυνθέσουν, όταν συναντηθούν για να μοιράσουν τα λάφυρα.  Στο μεταξύ, για την ληστεία κατηγορείται ο υπάλληλος του ανθοπωλείου, ο οποίος τυγχάνει, μεταξύ άλλων, να έχει υπάρξει κατάδικος στο παρελθόν. Ο ίδιος αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αθωότητά του βρίσκοντας ο ίδιος του πραγματικούς ενόχους. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στην Σάντα Καταλίνα, στην Καλιφόρνια, ενώ ο σκηνοθέτης της, Φιλ Κάρλσον (ScandalSheet) επέλεξε για το το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας κάποιο ψαροχώρι του Μεξικό. Κάποιοι θεωρούν ότι το Kansas City Confidential επηρέασε σημαντικά τον Ταραντίνο και πως αποτελεί ουσιαστικά πρόδρομο του Reservoir Dogs.

Ταξίδι στην Αλαμπάμα
Ο Κεν Κουάπις σκηνοθετεί τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Νικ Νόλτε και Έμα Τόμσον στην 11η αυτή ταινίας μεγάλου μήκους της καριέρας του ως τηλεοπτικός και κινηματογραφικός σκηνοθέτης. Ένας συγγραφέας λοιπόν ονόματι Μπιλ Μπράισον θα βιώσει την συνταξιοδότησή του ως μια μεγάλη ευκαιρία να κάνει όλα εκείνα που ονειρεύτηκε, Ξεκινά λοιπόν να διανύσει ένα μονοπάτι 2,200 μιλίων στα Απαλάχια Όρη και να γνωρίσει την εμπειρία σε μια από τις πιο παρθένες πλην άγριες ομορφιές της Αμερικής. Για κακή του τύχη όμως δεν θα βρει τη γαλήνη που αποζητά, αφού μαζί του θα ταξιδέψει και ο γόης-τυχοδιώκτης φίλος του, Κατζ. Από κοινού ξεκινούν για να ζήσουν μια μεγάλη περιπέτεια, τουλάχιστον με τον τρόπο που ο καθένας τους την εννοεί…

Η Ρίκι Και Η Ροκ
Η τρις βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ ξέρει να μεταμορφώνεται και να επιλέγει ρόλους τόσο αντιφατικούς μεταξύ τους που επιβεβαιώνουν τον τίτλο του υποκριτικού χαμαιλέοντα. Στη συγκεκριμένη ταινία και υπό τις υποδείξεις του Τζόναθαν Ντέμε θα τη δούμε να υποδύεται την Ρίκι, μια ροκ σταρ με φιλοδοξίες τέτοιες που την ωθούν να εγκαταλείψει νωρίς την οικογένειά της. Ωστόσο, ένα τηλεφώνημα από τον άνδρα της (Κέβιν Κλάιν) την κάνει να επιστρέψει για χατίρι της κόρης της που χωρίζει. Τότε, το μητρικό ένστικτο θα κάνει την φιλόδοξη ροκού να αναθεωρήσει πάντα ωστόσο σε ένα δικό της, πλαίσιο. Επιλέγει λοιπόν τη μουσική για να προσεγγίσει τα μέλη αυτής της αποξενωμένης, καθώς φαίνεται, οικογένειας. 

Κωδικό Όνομα U.N.C.L.E
Στις αρχές των ’60 και βρισκόμενοι στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου, παρακολουθούμε την πορεία δυο πρακτόρων, του Ναπόλεον Σόλο (Χένρι Καβίλ) από τη CIA και του Ίλια Κουριάκιν (Άρμι Χάμερ) που δουλεύει για λογαριασμό της KGB. Οι δυο ορκισμένοι αντίπαλοι θα παραμερίσουν όλα εκείνα που τους χωρίζουν, στο πλαίσιο μιας αποστολής, για να ταχθούν από κοινού ενάντια σε μια μυστηριώδη διεθνή εγκληματική οργάνωση, που θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες με τη χρήση πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας. Για να φτάσουν στα χνάρια της, θα στηριχθούν στο μοναδικό, διαθέσιμο στοιχείο που δεν είναι άλλο από την κόρη ενός εξαφανισμένου Γερμανού επιστήμονα. Μέσω αυτής θα εισχωρήσουν στην οργάνωση για να μπορέσουν να αναστείλουν την επικείμενη παγκόσμια καταστροφή. Η ταινία αποτελεί μεταφορά της ομώνυμη τηλεοπτικής σειράς στον κινηματογράφο δια χειρός Γκάι Ρίτσι.