«Ο βασιλιάς των λιονταριών» σε τρισδιάστατες περιπέτειες

o-basilias-ton-liontarion-se-trisdiastates-peripeteies

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

«Ο βασιλιάς των λιονταριών» μετά από 3D επεξεργασία είναι έτοιμος να κατακτήσει και πάλι το παιδικό κοινό.

«Ο βασιλιάς των λιονταριών σε 3D»

Mια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Disney, ακολουθεί την τεχνολογία του 3D για να προσφέρει στους λιλιπούτειους θεατές, τρισδιάστατες στιγμές συγκίνησης και δράσης. Τέσσερις μήνες χρειάστηκαν για τη νέα μετατροπή της ταινίας και ο παραγωγός Ντον Χαν μαζί με το σκηνοθετικό δίδυμο των Ρότζερ Άλερς και Ρομπ Μίνκοφ, συνεργάστηκαν με εξήντα περίπου εμπειρογνώμονες ώστε κάθε ένα από τα καρέ, να αποκτήσει την απαιτούμενη-3D κινηματογραφική μαγεία.

«Ο βασιλιάς των λιονταριών» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1994 και κατέκτησε την κορυφή του παγκόσμιου box office και θεωρήθηκε μια από τις πιο πετυχημένες εισπρακτικά ταινίες κινουμένων σχεδίων. Τιμήθηκε με Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής (Χανς Τσίμερ) και με Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για την μπαλάντα «Can you feel the love tonight» σε στίχους Τιμ Ράις και ερμηνεία του Έλτον Τζον.

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης που ξετυλίγεται μέσα από εντυπωσιακές εικόνες, με ισχυρές δόσεις χιούμορ. Ο Σίμπα, ένα ανέμελο λιονταράκι, ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς, ακολουθώντας τα διδάγματα του πατέρα του, βασιλιά Μουφάσα. Όμως ο Σκαρ, ο θείος του, έχει οργανώσει μια συνομωσία για να καταλάβει ο ίδιος τον θρόνο, εξοντώνοντας τον Μουφάσα και οδηγώντας τον Σίμπα στην εξορία. Ο Σίμπα αισθάνεται ένοχος για τον χαμό του πατέρα του και βρίσκει καταφύγιο στην παρέα των καλόκαρδων φίλων του, του Τιμόν και του Πούμπα. Όμως η εμφάνιση μιας παιδικής τους φίλης θα του υπενθυμίσει την πραγματική του αποστολή.

«Πρόκειται στην ουσία για μια γνήσια συγκινητική ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν πατέρα και το γιο του», εξηγεί ο παραγωγός Ντον Χαν. «Αφορά σε εκείνη ακριβώς τη στιγμή όπου συνειδητοποιείς πως ο πατέρας σου πρόκειται να σου μεταφέρει όλη τη γνώση και τη σοφία του. Να σε μυήσει στα μυστικά του “Κύκλου της Ζωής”. Είναι η στιγμή που διέρχεσαι το κατώφλι της ενηλικίωσης, αφήνοντας οριστικά πίσω σου την ανεμελιά της νιότης».

«Όταν ο Σίμπα χάνει τον πατέρα του, και μάλιστα σε τόσο νεαρή ηλικία, νιώθει ντροπιασμένος και ανεπαρκής», συμπληρώνει ο σκηνοθέτης Ρότζερ Άλερς. «Ωστόσο, στην εξέλιξη της ιστορίας, υπάρχει η απίθανη εκείνη σκηνή – η πιο αγαπημένη μου σε ολόκληρη την ταινία – όπου ο βασιλιάς Μουφάσα εμφανίζεται ως φάντασμα μπροστά του, βοηθώντας τον να συνειδητοποιήσει πως το πνεύμα του εξακολουθεί να ζει μέσα σε εκείνον». Τη φωνή τους στους ήρωες της ταινίας δανείζουν οι Ρόουαν Άτκινσον, Μάθιου Μπρόντερικ, Τζέρεμι Άιρονς, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Γούπι Γκόλντμπεργκ, Νέιθαν Λέιν, Μόιρα Κέλι, Τζιμ Κάμινγκς κ.α.

Η ταινία προβάλλεται από την Feelgood Entertainment.