Ένα καλοκαίρι δυο ταχυτήτων στην ταινία "Θάλασσα" του ΟΗΕ

armostia1
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η ταινία από την McCann Atherns καταγράφει το καλοκαίρι της ανεμελιάς αλλά και εκείνο των προσφύγων, όπως το φιλοξένησε ταυτόχρονο η ίδια "Θάλασσα".

Ενώ η Ελλάδα και η υπόλοιπη Ευρώπη παρακολουθούν συγκλονισμένες το δράμα των προσφύγων, μία ταινία της ΜcCann Athens , για λογαριασμό του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα,  σχολιάζει με σοκαριστικό τρόπο την αντίφαση που ζήσαμε όλοι οι Έλληνες αυτό το καλοκαίρι.

Από τη μια όμορφες στιγμές μιας μαμάς με το παιδί της στις θάλασσές μας και από την άλλη, στα ίδια ακριβώς νερά, ο αγώνας και η αγωνία μιας μητέρας και ενός παιδιού, που είχαν την ατυχία να γεννηθούν στη λάθος χώρα, τη λάθος στιγμή.  Η πλοκή της ταινίας λειτουργεί σε συμβολικό επίπεδο, αντιπαραβάλλοντας με αλήθεια και συναίσθημα, την απόλυτη ευτυχία με την απόλυτη δυστυχία. Τη δράση συνοδεύει μια αναπάντεχη  μουσική επιλογή, που σαν σκοπό έχει να υπογραμμίσει πως η ανεμελιά αυτού του καλοκαιριού στιγματίστηκε στο μυαλό μας από μια ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες  στην Ελλάδα  και η ΜcCann υπογράφουν αυτήν την ταινία, ελπίζοντας πως η ωμή αυτή αντιπαράθεση θα κινητοποιήσει έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών που θα βοηθήσει και θα σταθεί στο πλευρό τουλάχιστον αυτών που επιβίωσαν στην προσπάθειά τους να βρεθούν σε ασφαλές έδαφος.

Συντελεστές

McCann Athens

EXECUTIVE CREATIVE DIRECTOR: ΕΛΕΝΗ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ
CREATIVE DIRECTOR:  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΟΠΟΥΡΟΓΛΟΥ
GROUP ACCOUNT DIRECTOR: ΜΕΡΟΠΗ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ACCOUNT DIRECTOR: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΟΥΡΗΣ

Βοο Productions

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΑΡΗΣ ΝΤΑΓΙΟΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: ΠΑΝΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΚΕΡΗΣ
Δ/ΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΗΘΟΣ Δ/ΝΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΓΙΩΤΑ ΣΚΟΥΒΑΡΑ
CASTING DIRECTOR: ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ – ΕΛΙΝΑ ΨΥΧΑΡΑΚΗ

Σχετικά με τη Weber Shandwick

Η Weber Shandwick είναι κορυφαία εταιρία Επικοινωνίας, Δημοσίων Σχέσεων και Engagement παγκοσμίως, σε 75 πόλεις, σε 34 χώρες, με δραστηριότητες που εκτείνονται σε 123 πόλεις, σε 81 χώρες. Η πολυποίκιλη ομάδα της εταιρίας που απαρτίζεται από σχεδιαστές στρατηγικής, αναλυτές, παραγωγούς, designers, developers και campaign activators έχει αποσπάσει τα πλέον σημαντικά βραβεία παγκοσμίως για τις καινοτόμες και δημιουργικές προσεγγίσεις της αλλά και έργο που αποφέρει σημαντικό επιχειρηματικό αποτέλεσμα για τους πελάτες της. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι διακρίσεις της Weber Shandwick ως Ad Age A-List Agency το 2014 και 2015, PRWeek’s 2015 Global Agency of the Year και The Holmes Report’s 2014 Global Agency of the Year. Σε συνεργασία με τη θυγατρική της Prime, η Weber Shandwick έχει κερδίσει 25 βραβεία Cannes Lions από το 2009, ενώ έχει χαρακτηριστεί ως «Best Place to Work by Ad Age για το 2014» και PRWeek για το 2013 & 2014». Η εταιρία παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε τομείς όπως consumer marketing, corporate reputation, healthcare, technology, public affairs, financial services, corporate social responsibility, financial communications and crisis management, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη ανά περίπτωση κοινωνική, ψηφιακή και αναλυτική μεθοδολογία. Η Weber Shandwick είναι μέρος του Interpublic Group (NYSE: IPG). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.webershandwick.gr.