Οι ταινίες της εβδομάδας (5/11/2015)

legend
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Έξι ταινίες κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, με τη διπλή παρουσία του Τομ Χάρντι να ξεχωρίζει.

«Δίδυμοι θρύλοι»

Η ιστορία των πιο διάσημων μαφιόζων της Βρετανίας, του Ρέτζι και του Ρόνι Κρέι, που μεσουράνησαν στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60.  Ο Ρόνι μόλις αποφυλακίστηκε και τα δύο αδέρφια βρίσκονται αντιμέτωπα με τον Τσάρλι Ρίτσαρντσον και τη συμμορία του για να εδραιώσουν την κυριαρχία τους. Ο κόσμος τους αντιμετωπίζει ως εξέχουσες προσωπικότητες, κινούνται στα σαλόνια των ανώτερων κοινωνικών τάξεων, ενώ η επιρροή τους φτάνει μέχρι τα ανώτερα κλιμάκια του Βρετανικού κατεστημένου.  Τίποτα δεν τους σταματά.

Ο Τομ Χάρντι ερμηνεύει και τους δύο αδερφούς Κρέι σε σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμά μας στον Τομ Χάρντι.

«Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: Η ταινία»

Οι Τσάρλι Μπράουν, Σνούπι, Λούσι, Λάινους και η υπόλοιπη αγαπημένη συμμορία κάνουν το ντεμπούτο τους στη μεγάλη οθόνη - σαν να μην έχουν ξανά εμφανιστεί ποτέ - για χάρη της τρισδιάστατης τέχνης. Ο Σνούπι, το πιο αξιαγάπητο μπιγκλ όλου του κόσμου - και άριστος πιλότος - ξεκινά μία απίθανη αποστολή, καθώς σκίζει τους αιθέρες με σκοπό να αντιμετωπίσει τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Κόκκινο Βαρόνο, ενώ ο κολλητός του, ο Τσάρλι Μπράουν, ξεκινά την δική του επική αναζήτηση.

«Μου λείπεις ήδη»

Λένε ότι τα αντίθετα έλκονται. Και στην περίπτωση της Μίλι και της Τζες, αυτό μάλλον είναι αλήθεια. Η Μίλι είναι η γυναίκα που τα έχει όλα: μια επιτυχημένη καριέρα, έναν αφοσιωμένο σύζυγο και δύο υπέροχα παιδιά. Από την άλλη, η καλύτερή της φίλη, Τζες, έχει μια λιγότερο φανταχτερή δουλειά, ζει σε ένα πλωτό σπίτι με τον φίλο της, και προσπαθεί απελπισμένα να κάνει ένα μωρό.

Φίλες από την παιδική τους ηλικία, η Τζες και η Μίλι δεν μπορούν να θυμηθούν την ζωή τους πριν αρχίσουν να μοιράζονται τα πάντα: μυστικά, ρούχα, ακόμη και φίλους. Οι διαφορές τους είναι αυτές που τις κρατούν δεμένες. Όταν όμως η Μίλι λάβει αναπάντεχα νέα για την υγεία της και η Τζες επιτέλους μείνει έγκυος, η φιλία τους θα δοκιμαστεί.

Δύο κολλητές φίλες έρχονται αντιμέτωπες με τα απρόοπτα της ζωής, σε μια συγκινητική δραμεντί για την αγάπη, την απώλεια και την απόλυτη δύναμη της φιλίας, με πρωταγωνίστριες την Τόνι Κολέτ και την Ντρου Μπάριμορ.

«Μαργκερίτ»

1921: το ξεκίνημα της Χρυσής Δεκαετίας του ’20. Όχι πολύ μακριά από το Παρίσι, είναι μέρα γιορτής στο κάστρο της Μαργκερίτ Ντιμόν. Όπως κάθε χρόνο, ένα πλήθος εραστών της μουσικής συγκεντρώνεται στο σπίτι της ιδιοκτήτριας. Κανείς δεν ξέρει πολλά για αυτή τη γυναίκα, εκτός από το ότι είναι πλούσια και ότι ολόκληρη η ζωή της είναι αφιερωμένη στο πάθος της: τη μουσική. Η Μαργκερίτ τραγουδά. Τραγουδά με την καρδιά της, αλλά τραγουδά φρικτά παράφωνα. Η Μαργκερίτ ζούσε το πάθος της κλεισμένη σε μια φούσκα, και το υποκριτικό κοινό που έρχεται για να γελάσει μαζί της τής συμπεριφέρεται σαν να πρόκειται για τη ντίβα που εκείνη όντως θεωρεί ότι είναι. Όταν ένας προκλητικός νεαρός δημοσιογράφος αποφασίζει να γράψει ένα διθυραμβικό άρθρο για την τελευταία της ερμηνεία, η Μαργκερίτ αρχίζει να πιστεύει ακόμα περισσότερο στο ταλέντο της. Αυτό της δίνει το κουράγιο που χρειάζεται για να ακολουθήσει το όνειρό της. Παρά τους δισταγμούς του συζύγου της, και με τη βοήθεια μιας βιτριολικής πάλαι ποτέ φίρμας, αποφασίζει να ξεκινήσει την εκπαίδευσή της για να δώσει το πρώτο της ρεσιτάλ μπροστά σε ένα πλήθος αγνώστων.

Σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Τζιανολί.

«Η μυστική λέσχη»

Μια ομάδα ιερέων διαφόρων ηλικιών ζουν σε ένα σπίτι μιας παραθαλάσσιας πόλης της Χιλής. Προσπαθώντας να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους, περνούν ασκητικά τη ζωή τους, κάτω από το άγρυπνο μάτι μιας καλόγριας. Η ήσυχη καθημερινότητα τους διακόπτεται όταν ένας νέος ιερέας καταφθάνει στο σπίτι. Μαζί του φέρνει το παρελθόν που ο καθένας τους ξεχωριστά θεωρούσε ότι έχει αφήσει πίσω. Ένα απρόβλεπτο γεγονός σύντομα θα ταράξει την εύθραυστη πραγματικότητα τους…

Η νέα ταινία του Πάμπλο Λαρέν, τον οποίο γνωρίσαμε μέσα από το «No».

«Ευρώπη ’51 Η μεγαλύτερη αγάπη» (1952)

Μια σειρά από τραγικά γεγονότα, αναγκάζουν την Ιρένε Τζέραρντ(Ίνγκριντ Μπέργκμαν) να εγκαταλείψει τον εύπορο σύζυγό της και να εισχωρήσει στον κόσμο των φτωχών. Αρχίζει να συναναστρέφεται  ανύπαντρες μητέρες, που με δυσκολία βγάζουν τα προς το ζην, πόρνες, κακοπληρωμένους υπαλλήλους και ξεκινάει να επανεκτιμά τη ζωή της.

Στις φτωχογειτονιές της Ρώμης, η Ιρένε συνειδητοποιεί ότι η προηγούμενη  ζωή της υπήρξε μία ψευδαίσθηση γιατί στην πραγματικότητα ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τους φίλους της και τα συναισθήματά τους. Κυριευμένη από ενοχές, ξεκινάει να αναλογίζεται την σημασία της εμπιστοσύνης.

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν πρωταγωνιστεί στο αριστούργημα του Ρομπέρτο Ροσελίνι.