Ουζερί Τσιτσάνης: Μια εποχή, ένας συνθέτης, ένας έρωτας

tsitsanis-4
ΤΡΙΤΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στην κινηματογραφική οθόνη με την πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του, «Ουζερί Τσιτσάνης», βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Με επίκεντρο έναν απαγορευμένο έρωτα και φόντο την υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο έμπειρος σκηνοθέτης ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης  με την  μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη να υπογραμμίζει την εξέλιξη.

Το «Ουζερί Τσιτσάνης» είναι ένα ταξίδι στην ιστορία με προορισμό έναν μεγάλο έρωτα και αφετηρία τις δημιουργίες του Βασίλη Τσιτσάνη υπό τα νέα ηχητικά σχήματα του Θέμη Καραμουρατίδη, που ντύνει την ταινία με καινούριες ενορχηστρώσεις αγαπημένων τραγουδιών, αλλά και με νέα πρωτότυπα μουσικά ακούσματα.

Μια μεγάλη ελληνική παραγωγή, μία ιστορία με φόντο την Ιστορία, από 3 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Υπόθεση

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή.
Διάρκεια: 116’

Πρωταγωνιστούν

Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά–Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Στάνκογλου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Λάκης Κομνηνός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ, Μαρία Καβουκίδου, Μιχάλης Αεράκης, Γιάννης Αϊβαζής, Ξανθή Γεωργίου, Θοδωρής Αντωνιάδης

Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς, Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη, Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης, Φωτογραφία: Κωστής Γκίκας, Σχεδιασμός ήχου: Μανώλης Μανουσάκης, Μιξάζ: STUDIO 19 – Κώστας Μπώκος
Visual effects: Αντώνης Νικολάου, Ήχος: Δημήτρης Αθανασόπουλος, Σενάριο: Βασίλης Σπηλιόπουλος – Άντα Γκουρμπαλή – Μανούσος Μανουσάκης, Παραγωγή: Μαρία Μανουσάκη, Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος, Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας εδώ