Οι ταινίες της εβδομάδας (24/12/2015)

star-wars
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Τα ελληνικά σινεμά μάς εύχονται τα δικά τους Καλά Χριστούγεννα με πέντε ταινίες και μαζί τους φτάνουμε κοντά στην τελευταία εβδομάδα του χρόνου.

Star Wars: η δύναμη ξυπνάει 
Σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και με πρωταγωνιστές τους: Χάρισον Φορντ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Ντόμναλ Γκλίσον, Αντι Σέρκις, Μαρκ Χάμιλ, η πολυαναμενόμενη ταινία είναι στις αίθουσες και μας περιμένει. Πρόκετια για το έβδομο κατά σειρά επεισόδιο του Πολέμου των Άστρων που τοποθετείται χρονικά 30 χρόνια μετά τα γεγονότα που είδαμε στην «Επιστροφή των Τζεντάι». Η αυτοκρατορία έχει μεταμορφωθεί σε μια χούντα γνωστή ως «Η Πρώτη Τάξη», ενώ οι πιλότοι των Χ-Wings έχουν δημιουργήσει μία ομάδα αποστατών γνωστή ως Αντίσταση...Δείτε το τρέιλερ εδώ

Joy
Το έργο του Ντέιβιντ Ο'Ράσελ φέρνει κοντά στη μεγάλη οθόνη τους τους Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Νταϊάν Λαντ, Βιρτζίνια Μάντσεν, Ελίζαμπεθ Ρομ. Εμπνευσμένο από την ζωή και την ραγδαία εξέλιξη της εφευρέτη και επιχειρηματία, Τζόι Μαγκάνο, το «Joy» ακολουθεί την εκκεντρική πορεία μιας σκληρά εργαζόμενης αλλά μισο-διαλυμένης οικογένειας και του νεαρού κοριτσιού που με το σπαθί της γίνεται τελικά η λαμπερή ηγέτης τους. Με δίψα για δημιουργία αλλά και την πίεση να φροντίσει τους γύρω της, η Τζόι βιώνει την προδοσία, τη δολιότητα, την απώλεια της αθωότητας και τα τραύματα που αφήνει πίσω η αγάπη, ενώ βρίσκει την δύναμη και την πίστη στον εαυτό της για να ακολουθήσει τα καταπιεσμένα όνειρά της. Το αποτέλεσμα είναι μια συναισθηματική, βαθιά ανθρώπινη κωμωδία για την ζωή μιας γυναίκας που αντιμετωπίζει τον αμείλικτο κόσμο του εμπορίου, το χάος της οικογένειας και τα μυστήρια της δημιουργίας, βρίσκοντας στην πορεία μια ανεξάντλητη πηγή χαράς.

Η Μητέρα Μου
Η Margherita (Margherita Buy) σκηνοθετεί μία ταινία με πρωταγωνιστή έναν διάσημο Αμερικανό ηθοποιό, τον Barry Huggins (John Turturro), που μόνο προβλήματα προκαλεί. Εκτός γυρισμάτων, η Margherita προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με την απαιτητική της καθημερινότητα, καθώς η μητέρα της είναι άρρωστη και η κόρη της διανύει την εφηβεία. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νάνι Μορέτι και πρωταγωνιστούν οι: Τζον Τουρτούρο, Τζούλια Λαζαρίνι, Νάνι Μορέτι, Μαργκερίτα Μπάι, Μπεατρίς Μαντσίνι, Στέφανο Αμπάτι και Ενρίκο Ιανιέλο

Point Break
Μια σειρά από ληστείες που διεξάγονται με ιδιαίτερα περίεργους, ριψοκίνδυνους και εντυπωσιακούς τρόπους, προβληματίζουν έντονα την ηγεσία του FBI, η οποία αποφασίζει να στείλει έναν πράκτορά της να τις διερευνήσει περαιτέρω. Έτσι, ο Τζονι Γιούτα, ένας νεαρός και πολλά υποσχόμενος πράκτορας, εισχωρεί σε μια δυναμική ομάδα αθλητών, οι οποίοι ζουν υπό την ηγεσία του χαρισματικού Μπρόντι, κυνηγώντας διαρκώς την περιπέτεια και την αδρεναλίνη. Ζώντας και ο ίδιος πλέον υπό διαρκή κίνδυνο ως μυστικός πράκτορας ανάμεσά τους, ο Γιούτα θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η συγκεκριμένη ομάδα κρύβεται πίσω από τις ασύλληπτες εντυπωσιακές παρανομίες. Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό, όταν αναφερόμαστε σε μια από τις πιο θαρραλέες και αποφασισμένες ομάδες δράσης ολόκληρου του πλανήτη; Του Έρικσον Κορ με τους Έντγκαρ Ραμίρεζ, Λουκ Μπρέισι, Τερέσα Πάλμερ και Ρέι Ουίνστοουν. 

Πόλεμος και Ειρήνη
Με δύναμη από το 1966 και σκηνοθεσία του Σερκέι Μπονταρτσούκ, η ταινία συνδυάζει στοιχεία δράματος, ιστορικά, πολεμικά και φυσικά αισθηματικά με πρωταγωνιστές τους: Λουντμίλα Σαβελέβα, Βιατσεσλάβ Τικόνωβ και Σερκέι Μπονταρτσούκ. Μέσα από την ιστορία πέντε οικογενειών της αριστοκρατίας αναδύεται το μωσαϊκό της τσαρικής Ρωσίας και με την παραστατική περιγραφή των μαχών και των συρράξεων, ο Τολστόι αφήνει να διαφανούν οι βαθύτερες σκέψεις του για έννοιες όπως ο πατριωτισμός, ο ανθρωπισμός και η ηθική. Οι αποφάσεις των ηγετικών μορφών των στρατιωτικών εξελίξεων, όπως του Ναπολέοντα και του Κουτούζοφ, περνούν σε δεύτερη μοίρα για να αναδειχτεί η αξία της λαϊκής δύναμης και των ικανοτήτων των απλών στρατιωτών της προεπαναστατικής περιόδου.