H Zosia Mamet επιλέχθηκε για το ρόλο της Patti Smith στο Mapplethorpe

zosia-mamet
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η Shoshanna από τη σειρά Girls και ο πρώην Dr. Who θα ενσαρκώσουν το καλλιτεχνικό ζευγάρι Smith και Mapplethorpe για χάρη του σινεμά.

Η Zosia Mamet από τη σειρά του HBO Girls θα ενσαρκώσει την Patti Smith στo Mapplethorpe, το biopic για τη ζωή του προβοκάτορα φωτογράφου Robert Mapplethorpe που ταρακούνησε τη Νέα Υόρκη των 60s και 70s με τις προκλητικές φωτογραφίσεις του. Στο ρόλο του Αμερικανού φωτογράφου θα δούμε τον Matt Smith που γνωρίσαμε στη σειρά Dr. Who, ενώ τα ηνία της σκηνοθεσίας και του σεναρίου έχει αναλάβει ο Ondi Timoner.

Σχετικά με την παραγωγή του biopic, το The Mapplethorpe Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί το καλλιτεχνικό έργο του Mapplethorpe, έχει αναλάβει να στηρίξει το πρότζεκτ, τα γυρίσματα του οποίου θα ξεκινήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Klaus Hiltscher

Το φιλμ θα απεικονίσει στο πανί τη φιλική κι ερωτική σχέση της Smith και του Mapplethorpe. Για τον καλλιτέχνη, περσόνες του Studio 54 και του CBGB όπως οι Andy Warhol, Richard Geere, Debbie Harrie και Louise Bourgeois αποτέλεσαν σε μεγάλο βαθμό τα υποκείμενα που ενέπνευσαν πολλές από τις διάσημες φωτογραφίσεις του. Ένα από αυτά τα πρόσωπα υπήρξε και η επί χρόνια φίλη και σύντροφός του, Patti Smith η οποία μάλιστα κατέγραψε τη σχέση τους στα απομνημονεύματα της με τίτλο Just Kids. Το βιβλίο κέρδισε το National Book Award το 2010 ενώ σύντομα θα μεταφερθεί και στην τηλεόραση από τη Showtime με τη Smith να συμμετέχει στη συγγραφή του σεναρίου.