Ο «Νοτιάς» γιορτάζει στη Στοά Χόλιγουντ

o-notias-paei-xoligount
ΤΡΙΤΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η ταινία του Τάσου Μπουλμέτη συνεχίζει το ταξίδι της και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες σε ένα τριήμερο εορτασμό στη θρυλική Στοά Χόλιγουντ.

Η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη Νοτιάς θα βρεθεί στη Στοά Χόλιγουντ το τριήμερο 5-7 Φεβρουαρίου για να γιορτάσει μαζί με το κοινό τον Ελληνικό κινηματογράφο. Στo πλαίσιo του τριήμερου εορτασμού, θα εγκαινιαστεί μια εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση με ανέκδοτο υλικό από τα γυρίσματα, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις με παλιούς κινηματογραφιστές. Η μεγάλη γιορτή του Νοτιά θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία fm. Η φωτογραφική έκθεση διοργανώθηκε από το Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, με την αρωγή του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Στοά Χόλιγουντ είναι σημείο αναφοράς της χρυσής εποχής του Ελληνικού κινηματογράφου, αφού τις δεκαετίες του '60 και του '70 στέγασε γραφεία κινηματογραφικών παραγωγών και εταιρειών διανομής, ενώ ταυτόχρονα υπήρξε αγαπημένο στέκι ηθοποιών, σκηνοθετών και σινεφίλ Αθηναίων. Η επιλογή της Στοάς για τον εορτασμό της ταινίας είναι συμβολική και για έναν ακόμα λόγο καθώς αποτέλεσε το σκηνικό για ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων του Νοτιά.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του Νοτιά.

Πρόγραμμα έκθεσης
Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, 19:00 Εγκαίνια
Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, 13:00 Ανοιχτή συζήτηση
«Πίσω από την κάμερα: άγνωστες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο»
Η ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου μέσα από τα μάτια παλιών κινηματογραφιστών και διανομέων που συζητούν με δημοσιογράφους και κοινό.
Ομιλητές: Νίνος Μικελίδης (κριτικός κινηματογράφου), Γιώργος Μιχαηλίδης (διανομέας, αιθουσάρχης), Αλέκος Λάμπρου (αιθουσάρχης, μέλος της Ομοσπονδίας αιθουσαρχών), Κώστας Γούναρης (διευθυντής πωλήσεων), Γιώργος Πανουσόπουλος (σκηνοθέτης), Πωλ Σκλάβος (σκηνοθέτης, αιθουσάρχης), Βούλα Γεωργακάκου (πρώην διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου),Τάκης Τσακαλάκης (διανομέας, αιθουσάρχης), Γιώργος Σπέντζος (διανομέας), Παναγιώτης Τιμογιαννάκης (κριτικός κινηματογράφου) Συντονίζει: ο Ζήνος Παναγιωτίδης (διανομέας rosebud 21).

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, 15:00 
Πάρτι με μουσικές της κινηματογραφικής Αθήνας από τον Μελωδία fm
Επιμέλεια έκθεσης : Ηώ Πάσχου Ομάδα Έκθεσης - φοιτητές του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών του ΤΕΙ Αθήνας: Ερμίνα Δημητρίου, Ελπίδα Κοντογιάννη, Ελένη Ποντίκη, Δημήτρης Πατρίκιος, Μιχάλης Ματσούκας, Γιώργος Καζίας.

Υποστηρικτές: feelgood entertainment | Viewmaster films | Metaxa | Amstel
Χορηγοί Επικοινωνίας: Μελωδία | Lifo
 

Ιnfo
Στοά Χόλιγουντ: Στοά Πανταζοπούλου, Ακαδημίας 98
5-7 Φεβρουαρίου 2016
Παρασκευή 5/2: Εγκαίνια, 19:00
Σάββατο, Κυριακή 6-7/2: 12:00 -20:00
τηλ: 210 3713011