Αμάντα Σέιφριντ και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: νέο κινηματογραφικό ζευγάρι

amanta-seifrint-kai-tzastin-timperleik-neo-kinimatografiko-zeugari

ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η Αμάντα Σέιφριντ και ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ αναζητούν εναγωνίως περισσότερο χρόνο στο φουτουριστικό θρίλερ του Άντριου Νίκολ.

«Ιn time»

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Άντριου Νίκολ, επιστρέφει με ένα ακόμη φουτουριστικό θρίλερ, ελπίζοντας να επαναλάβει την επιτυχία της παλαιότερης ταινίας του «Gattaca».

Για το πρωταγωνιστικό δίδυμο, τους Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Αμάντα Σέιφριντ, ο χρόνος μετρά αντίστροφα, παρασύροντάς τους σε μια περιπέτεια με καταιγιστικές σκηνές δράσης. Ο Άντριου Νίκολ, ο οποίος υπογράφει τη σκηνοθεσία και το σενάριο, μας ταξιδεύει σε ένα μέλλον κατά το οποίο η ανθρωπότητα έχει καθυποτάξει το γονίδιο της γήρανσης. Όλοι έχουν πλέον την εμφάνιση ενός 25χρονου, όμως το αντάλλαγμα είναι σκληρό: ο χρόνος ζωής έχει περιοριστεί δραστικά για να αποφευχθεί ο υπερπληθυσμός της Γης.

Ο χρόνος έχει μετατραπεί σε εμπορεύσιμο προϊόν, αντανακλώντας τις ταξικές διαχωριστικές γραμμές. Οι φτωχοί πεθαίνουν νέοι ενώ αντίθετα οι πλούσιοι φλερτάρουν με την αιωνιότητα, συσσωρεύοντας χρόνο και εμπειρίες. Ο Άντριου Νίκολς επέλεξε ως ορόσημο την ηλικία των 25 χρόνων, όταν δηλαδή ο μετωπιαίος λοβός του εγκεφάλου έχει φτάσει στην πλήρη ανάπτυξη, ελέγχοντας πλήρως την παρορμητική συμπεριφορά. Στο δικό του κινηματογραφικό σύμπαν ο χρόνος άλλοτε παγώνει και άλλοτε κυλάει γρήγορα, υπογραμμίζοντας τις διαφορετικές πλευρές της αξιοποίησής του, από τους βασικούς ήρωες.

Στην υπόθεση του έργου, οι πορείες των Ουίλ Σάλας (Τζάστιν Τίμπερλεϊκ) και Σίλβια (Αμάντα Σέιφριντ) διασταυρώνονται σε μια αγωνιώδη καταδίωξη. Με φόντο έναν κόσμο στον οποίο το γονίδιο της γήρανσης έχει σχεδιαστεί να σταματά στα 25 έτη, αλλά ο χρόνος ζωής εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του καθενός, οι δύο ήρωες γίνονται εραστές, παρότι προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις.

Το ζευγάρι βρίσκεται στο στόχαστρο των «timekeepers», οι οποίοι έχουν αναλάβει τον ρόλο των διωκτικών αρχών. Κατηγορούμενοι για ένα έγκλημα που δεν έχουν διαπράξει, οι δύο πρωταγωνιστές μαθαίνουν τα όριά τους σε ένα εχθρικό περιβάλλον, με τον χρόνο να μη μοιάζει ποτέ αρκετός…

Σύμφωνα με τον Άντριου Νίκολ, η ταινία «είναι ένα θρίλερ δράσης. Νομίζω πως οι θεατές θα το απολαύσουν στο επίπεδο αυτό. Θα πάνε να δουν επικίνδυνες σκηνές, δράση, κυνηγητά με αυτοκίνητα και την Αμάντα Σέιφριντ να χειρίζεται ένα όπλο, κάτι το οποίο κάνει έξοχα! Νομίζω όμως πως το κοινό θα εκτιμήσει τις ιδέες και τα θέματα που εξερευνούμε, διότι το “In Time” έχει κάτι να πει για την επιθυμία μας να μείνουμε για πάντα νέοι. Αν και δεν μπορούμε να απενεργοποιήσουμε το γονίδιο της γήρανσης, όπως γίνεται στην ταινία, φτάνουμε πολλές φορές στα άκρα για να μείνουμε νέοι».

Πρωταγωνιστούν οι : Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Αμάντα Σέιφριντ, Κίλιαν Μέρφι, Ολίβια Ουάιλντ, Άλεξ Πέτιφερ. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.