4 ζευγάρια του σινεμά που ερωτεύτηκαν με πάθος

taylor-burton
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πλησιάζει, θυμόμαστε τους μεγάλους έρωτες που σκαρώθηκαν στα κινηματογραφικά πλατό και έγραψαν ιστορία.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ και Ρίτσαρντ Μπάρτον

Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα» το 1963 ενώ και οι δυο ήταν ήδη παντρεμένοι με άλλους. Παντρεύτηκαν το το 1964, χώρισαν το 1974, παντρεύτηκαν ξανά το 1975 και πήραν διαζύγιο ξανά μόλις ένα χρόνο μετά. Η σχέση τους υπήρξε θυελλώδης και όταν, μετά το θάνατο του αγαπημένου της, η Τέηλορ ρωτήθηκε γιατί, παρά τον μεγάλο τους έρωτα, δεν τα βρήκαν μεταξύ τους, εκείνη απάντησε: «Μάλλον επειδή αγαπιόμασταν πάρα πολύ».

Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ και Λορίν Μπακόλ

Όταν πρωτογνωρίστηκαν, στα γυρίσματα της ταινίας To Have and Have Not το 1944, εκείνη ήταν μια αγχωμένη, άπειρη ηθοποιός, εκείνος έκανε αστεία για να τη χαλαρώσει. Το ειδύλλιο εξελίχθηκε γρήγορα, συναντώντας αντιδράσεις από τον κύκλο της Μπακόλ. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μπόγκαρτ ήταν ήδη παντρεμένος εκείνο το διάστημα, ωστόσο χώρισε και το 1945 το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Οχάιο. Παρά τα δυο παιδιά, τα προβλήματα (λόγω διαφοράς ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας) έβαζαν συχνά εμπόδια στη διάρκεια των δέκα χρόνων που έζησαν μαζί. Όταν ο Μπόγκαρτ αρρώστησε βαριά, η Μπακόλ σκόπευε να παντρευτεί τον Σινάρτα, με τον οποίο είχε ήδη σχέσεις πριν το μοιραίο, ωστόσο αυτός ο γάμος δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, υπό την απειλή της δημοσιοποίησης της παράνομης σχέσης.

Πωλ Νιούμαν και Τζοάν Γουντγουόρντ 

Παντρεύτηκαν το 1958 αφού πρώτα ο Νιούμαν χώρισε με την τότε σύζυγό του. Έζησαν μαζί 51 χρόνια, μέχρι που ο Νιούμαν πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων. Όταν η Τζοάν ρωτήθηκε πώς ο γάμος τους κατάφερε να αντέξει, εκείνη είπε: "Το σεξαπίλ μειώνεται μετά από καιρό, η ομορφιά ξεθωριάζει, το να είσαι παντρεμένη όμως με έναν άντρα που σε κάνει να γελάς κάθε μέρας, ε, αυτό είναι πραγματικό δώρο".  

© Bettmann/CORBIS
Φρανκ Σινάτρα και Άβα Γκάρντνερ

Παντρεύτηκαν το 1951 και χώρισαν έξι μόλις χρόνια μετά. Η σχέση τους υπήρξε φλογερή και παρέμειναν στενά δεμένοι, ακόμη και μετά το διαζύγιό τους. Μάλιστα, η Άβα, που δεν ξαναπαντρεύτηκε ποτέ, τον χαρακτήριζε «έρωτα της ζωής της». Περιγράφοντας τη σχέση τους έλεγε χαριτολογώντας πως το στο κρεβάτι ήταν υπέροχα μεταξύ τους, τα προβλήματα άρχιζαν στον δρόμο για την τουαλέτα....