Ένα ντοκιμαντέρ για την άγνωστη πλευρά του τρεξίματος

bges-ekso-kai-trekse
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2016

Το ντοκιμαντέρ FREE TO RUN αφηγείται την εκπληκτική, άγνωστη ιστορία του κινήματος του τρεξίματος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε δεκαετιών.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει τις ιδεαλιστικές απαρχές του τζόκινγκ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, τον αγώνα για το δικαίωμα στο να τρέχουν οι άνθρωποι - ειδικά οι γυναίκες - ενάντια στον συντηρητισμό των επίσημων αθλητικών σωματείων, και την έκρηξη της επιθυμίας των ανθρώπων να συμμετάσχουν σε αγώνες δρόμου και μαραθώνιους.

Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης μέχρι τα μονοπάτια ανάμεσα στα δέντρα των Ελβετικών Άλπεων, άνδρες και γυναίκες, πρωταθλητές ή οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, γίνονται πρωταγωνιστές της ανείπωτης, μέχρι σήμερα, ιστορίας του τρεξίματος. Εμπνευστική, ευφορική, πολιτική, δυναμική, πανανθρώπινη…Δεν είναι μία ταινία για την άσκηση ή για τους ανθρώπους που γυμνάζονται. Είναι το μανιφέστο για το δικαίωμα του καθένα μας να ΤΡΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Στο ντοκιμαντέρ πρωταγωνιστούν οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους: Μπόμπι Γκιμπ, Κάθριν Σουίτζερ, Νοέλ Ταμινί, Στιβ Πριφοντέιν,Φρανκ Σόρτερ και πολλοί άλλοι δημοφιλείς αθλητές αλλά και άγνωστοι δρομείς επαγγελματίες ή ερασιτέχνες… εραστές, δηλαδή, της τέχνης του τρεξίματος! 

FREE TO RUN – Βγες έξω και τρέξε
Σκηνοθεσία: Πιέρ Μοράθ
Διανομή: Danaos Films 

Από 12 Μαΐου στους κινηματογράφους. 

Μετά από κάποιες προβολές της ταινίας θα ακολουθήσουν συζητήσεις με αθλητές και αθλητικογράφους. Συγκεκριμένα:

Πέμπτη 12 Μαΐου : Νίκος Πολιάς, αθλητής | Runner Magazine
Παρασκευή 13 Μαΐου: Δημήτρης Θεοδωρακάκος, αθλητής & Δήμος Μπουλούκος, αθλητικογράφος
Σάββατο 14 Μαΐου: Μαρία Πολύζου, αθλήτρια
Κυριακή 15 Μαΐου: Λευθέρης Πλακίδας, διευθυντή σύνταξης του περιοδικού Κλασικού Αθλητισμού Athletics magazine
Τετάρτη 18 Μαΐου: Αντώνης Καλκαβούρας, αθλητικογράφος

Info

Δαναός
Λεωφ. Κηφισίας 10