Οι ταινίες της εβδομάδας (26/5/2016)

alice-through-the-looking-glass
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2016

Οκτώ ταινίες κυκλοφορούν στις αίθουσες αυτή την τελευταία εβδομάδα της άνοιξης.

«Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη»

Η Αλίκη Κίνγκσλι (Μία Γουασικόφσκα) έχει περάσει τρία ονειρεμένα χρόνια ταξιδεύοντας στη θάλασσα ως καπετάνισσα του ίδιου της του πλοίου. Όταν όμως επιστρέφει στο Λονδίνο, ανακαλύπτει ότι πολλά έχουν αλλάξει κατά την απουσία της, όπως ο Αβεσσαλώμ που από μπλε κάμπια έχει γίνει μπλε πεταλούδα. Ο Αβεσσαλώμ την οδηγεί σε έναν μαγικό καθρέφτη μέσα από τον οποίο μεταφέρεται πίσω στο βασίλειο της Κατωχώρας. Εκεί ξανασυναντιέται με τους παλιούς της φίλους, το Άσπρο Κουνέλι,  τον Γάτο του Τσεσάιρ, τη Μουσκαρδίνα, τον Μαρτιάτικο Λαγό και τον Τρελοκαπελά (Τζόνι Ντεπ) που δυστυχώς δεν είναι πια ο εαυτός του καθώς έχει πέσει σε κατάθλιψη. Η Μιράνα (Αν Χάθαγουεϊ), η Λευκή Βασίλισσα, στέλνει την Αλίκη να βρει τον ίδιο τον Χρόνο (Σάσα Μπάρον Κοέν), ένα παράξενο πλάσμα που είναι μισό άνθρωπος και μισό ρολόι, που είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει τον Τρελοκαπελά, καθώς είναι ο μόνος που κατέχει τη Χρονόσφαιρα.

O σκηνοθέτης Τζέιμς Μπόμπιν («Τα Μάππετς καταζητούνται») έχει στη διάθεσή του μια Dream Team ηθοποιών.

«The Nice Guys»

Λος Άντζελες, 1977. Το διάσημο σήμα Hollywood καταρρέει. Οι άνθρωποι κάνουν ουρές για βενζίνη, και όχι για να πάνε σινεμά. Η λάμψη του Χόλιγουντ καλύπτεται από πυκνό νέφος, το οποίο σκεπάζει κι άλλα μυστήρια: την εξαφάνιση μιας κοπέλας, τον θάνατο μιας πορνοστάρ, και μια συνομωσία στους ανώτερους κύκλους μιας επιχείρησης.
Δυστυχώς, την λύση πρέπει να βρουν ο ανίκανος ιδιωτικός ντετέκτιβ Χόλαντ Μαρτς και ο νέος του συνεργάτης, Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος που συστήνεται στον Μαρτς σπάζοντάς του το χέρι. Και ακόμη χειρότερα – όλοι όσοι μπλέκονται στην υπόθεση, για κάποιο λόγο καταλήγουν νεκροί.

Όσο δύσκολη κι αν είναι η υπόθεσή σου, εκείνοι θα σου βρουν τη λύση. Ή μήπως όχι; Ράιαν Γκόσλινγκ και Ράσελ Κρόου στην πιο ξεκαρδιστική περιπέτεια του καλοκαιριού, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του μοναδικού Σέιν Μπλακ («Iron Man 3», σεναριογράφος του «Φονικό Όπλο»).

«Η αλήθεια»

Το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου 2004, η βετεράνος παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, πίστευε ότι είχε κάθε λόγο να αισθάνεται περήφανη για τη δουλειά της. Μέχρι το βράδι της ίδιας μέρας, η Μέιπς με τον παρουσιαστή του δελτίου Νταν Ράδερ, θα δεχόντουσαν πολύ σκληρή κριτική κι έλεγχο.

Σε σκηνοθεσία Τζέιμς Βάντερμπιλτ και μεε τους Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ελίζαμπεθ Μος, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Μπρους και Γκρίνγουντ.

«Υπόθεση: Άγνωστο DNA»

Το 1991 ο επιθεωρητής στη Δίωξη Εγκλήματος Franck Magne είναι επικεφαλής στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός κοριτσιού. Καθώς θα συμβούν κι άλλα παρόμοια περιστατικά, ο Magne δεν θα αργήσει να καταλάβει ότι οι φόνοι είναι έργο του ίδιου ατόμου. Ο Bougon, ο προϊστάμενός του, τον συμβουλεύει να μην εμπλακεί πάρα πολύ. Είναι ήδη αργά: ο Magne καταδιώκει ασταμάτητα τον δολοφόνο μέχρι το σημείο να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του.

«Το μπαρμπέρικο: η νέα κουπ»

Έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια από το τελευταίο μας ραντεβού στο μπαρμπέρικο του Calvin. O Calvin (Άις Κιουμπ) μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό, ανάμεσα στους οποίους και ο Eddie (Σεντρίκ), είναι ακόμα εκεί, αλλά το μπαρμπέρικο έχει υποστεί ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Το πιο βασικό: το κάποτε ανδροκρατούμενο μαγαζί είναι τώρα ανάμεικτο, με τα κορίτσια να φέρνουν στην εξίσωση την δική τους ματιά, αμφισβητώντας τα αγόρια σε όλα τα πράγματά.

Παρά τις καλές στιγμές, το εύθυμο κλίμα και το αίσθημα συντροφικότητας μέσα στο μαγαζί, η κατάσταση στην γειτονιά τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, αναγκάζοντας τον Calvin και τους φίλους του να συνασπιστούν σε μια προσπάθεια να σώσουν όχι μόνο το μπαρμπέρικο, αλλά και τη γειτονιά τους.

«Queen – A Night in Bohemia»

Ήρθε η ώρα: Queen live στα Village Cinemas.

Η συναυλία έλαβε χώρα το 1975 στο “Hammersmith Odeon” στο Λονδίνο , εποχή που το συγκρότημα ήταν στο απόγειο της δημιουργικότητάς του με τραγούδια όπως τα “Killer Queen”, “Liar”, “Keep Yourself Alive” , “Now I am Here” και φυσικά “Bohemian Rhapsody”.

H συναυλία έρχεται αποκλειστικά για την Ελλάδα, σε Dolby Atmos, στις 27/5 και στις 30/5 με νέα κινηματογραφική επεξεργασία εικόνας και state-of-the-art Dolby Atmos ήχο με ταυτόχρονη μάλιστα προβολή backstage υλικού.

«Γλυκιά απόδραση»

Κουρασμένος από τη ζωή στην πόλη και τη καθημερινή ρουτίνα, ένας 50χρονος γραφίστας αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι με καγιάκ, προς μεγάλη έκπληξη των φίλων του. Η φίλη του συμφωνεί και τον βοηθά να οργανώσει αυτή την περιπέτεια.

Έτσι ο Μισέλ παραγγέλνει μέσω διαδικτύου το καγιάκ  και κωπηλατώντας διασχίζει την υπέροχη γαλλική εξοχή ενώ μέσα από μια σειρά απρόσμενων συναντήσεων  έρχεται σε επαφή με πρωτόγνωρες γι αυτόν εμπειρίες και συναισθήματα.

«Stars – η μπαλάντα ενός λαού»

Ο τραγικός έρωτας ανάμεσα σε μια Ελληνοεβραία και έναν αξιωματικό των Ναζί, συμβολίζοντας την ανθρώπινη αγνότητα η οποία νικιέται από το φασισμό και τις φυλετικές προκαταλήψεις. 

Η μοναδική γερμανική ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών

Η  πρώτη ταινία του παγκόσμιου κινηματογράφου, η οποία αναδεικνύει την εξολόθρευση των Ελληνοεβραίων κατά τη διάρκεια της κατοχής.