Το φινάλε της έκτης σεζόν του Game of Thrones αναμένεται συγκλονιστικό

game-of-thrones

Ο χειμώνας επιτέλους είναι προ των πυλών.

ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Οι αποκαλύψεις για το φινάλε της έκτης σεζόν σκορπίζουν φρενίτιδα και ενθουσιασμό στους οπαδούς της σειράς. Αν δεν έχετε μείνει πίσω και έχετε δει μέχρι το έβδομο επεισόδιο της έκτης σεζόν, συνεχίστε να διαβάζετε.

Σας αρέσει η έκτη σεζόν του «Game of Thrones»; Ναι; Όχι; Η απάντηση δεν έχει σημασία, γιατί όποια και αν είναι η εντύπωση μέχρι στιγμής, το βέβαιο είναι ότι θα λατρέψετε το φινάλε.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής εκτός από μερικές εκλάμψεις δεν έχει συμβεί και τίποτα πραγματικά φοβερό ή κάτι που δεν περιμέναμε για να μας ταρακουνήσει (εξαίρεση μόνο η θυσία του Χόντορ) και η συνοχή της σεζόν δε λειτουργεί τόσο καλά όσο στην πέμπτη. Παρόλα αυτά, περιμένουμε πώς και πώς τη μεγάλη μάχη ανάμεσα στον Ράμσεϊ Μπόλτον και τον Τζον Σνόου, η οποία πλέον αποτελεί το κεντρικό γεγονός. Ό,τι έχουμε δει ως τώρα αποτελεί προετοιμασία για αυτή τη σύγκρουση και η σειρά όρισε την ημερομηνία που όλοι περιμέναμε.

Φέτος το HBO είναι εξαιρετικά φειδωλό ως προς την περιγραφή των επεισοδίων και τα προσεχώς, αφού μέχρι και οι τίτλοι τους παραμένουν μυστήριο μέχρι να φτάσουμε κοντά στην ημερομηνία τους. Καθώς όμως πλησιάζουμε προς το τέλος και πλέον δεν μπορούν να μείνουν όλα κρυφά, μάθαμε τους τίτλους των δύο τελευταίων επεισοδίων της σειράς και μπορούμε να καταλάβουμε γιατί τόση μυστικότητα.

Ο σαδιστής Ράμσεϊ Μπόλτον είναι αυτή τη στιγμή ο απόλυτος villain της σειράς.

Το ένατο επεισόδιο της έκτης σεζόν τιτλοφορείται λοιπόν «The Battle of the Bastards», ανοίγοντάς μας ανοιχτά την όρεξη για την πολυαναμενόμενη μάχη του Ράμσεϊ με τον Σνόου, ενώ το δέκατο και τελευταίο επεισόδιο έχει τίτλο «The Winds of Winter», κλείνοντας το μάτι στον επερχόμενο ομότιτλο έκτο μυθιστόρημα του Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν στη σειρά βιβλίων «A Song of Ice and Fire», πάνω στα οποία ξεκίνησε το «Game of Thrones».

Κάτι που μας χαροποιεί ακόμη περισσότερο είναι η διάρκεια των επεισοδίων που θα είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο. Το 6x09 θα διαρκέσει 60 λεπτά και το 6x10 αντίστοιχα 69 λεπτά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ μεγαλύτερης διάρκειας επεισοδίου στη σειρά.

Οι παραγωγοί της μας είχαν προειδοποιήσει ότι στην έκτη σεζόν θα υπάρχει η μεγαλύτερη και πιο επική μάχη που έχουν δημιουργήσει ως τώρα, οπότε τώρα που τη βρήκαμε δε βλέπουμε την ώρα να έρθει. Και με τους ανέμους του χειμώνα που φέρνουν οι White Walkers να λειτουργούν ως teaser του μεγάλου φινάλε, ίσως και να συγχωρούμε τα σκαμπανεβάσματα της σεζόν ως αυτό το σημείο.

Άραγε ο Τζον Σνόου και η Σάνσα θα έχουν συγκεντρώσει όσες δυνάμεις χρειάζονται για να επανακαταλάβουν το Γουίντερφελ;

Το «The Battle of the Bastards» θα προβληθεί στην Αμερική στις 19 Ιουνίου και το «The Winds of Winter» στις 26 Ιουνίου και τα δύο επεισόδια θα σκηνοθετήσει ο Μιγκέλ Σάποτσνικ, ο οποίος ευθύνεται για το φοβερό και τρομερό περσινό «Hardhome» που σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση του Night King. Το όγδοο επεισόδιο που θα προβληθεί αυτή την Κυριακή, 12 Ιουνίου έχει τίτλο «No One», με το στόρι της Άρια να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο μετά και τις τελευταίες εξελίξεις. Μήπως πρέπει να κατεβάσετε ξανά τα χειμωνιάτικα;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ / [email protected]