Τα θερινά του Αιγαίου: Κυκλάδες

sine-manto-mukonos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Ταξιδεύουμε στα νησιά των Κυκλάδων κάνοντας στάσεις για ταινίες κάτω από τα αστέρια. Η ζωή στο ελληνικό καλοκαίρι θέλει θερινό!

Σινέ Μαντώ Μύκονος

Το Cine Manto Mykonos αναδείχτηκε από τις Guardian και Ιndepenedent ένα από τα 10 καλύτερα θερινά σινεμά του κόσμου. Η διακόσμηση είναι λιτή για τον υπαίθριο κινηματογράφο στον κήπο Μελετόπουλου με τον παλιό περιστεριώνα για κυλικείο. 

Πάρος, Enastron 
Λειτουργεί από το 2012, έχει χωρητικότητα 100 θέσεων και πραγματοποιεί δωρεάν προβολές στο Μοναστήρι του Αϊ Γιάννη του Δέτη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποιοτικές ταινίες ενώ το μπαρ συμπληρώνει την εικόνα διαμορφώνοντας ένα ειδυλλιακό στέκι για τις νύχτες που η διάθεση σηκώνει σινεμά. 

Άλεξ, Άνδρος 
Το σινεμά μετρά έξι δεκαετίες παρουσίας στο νησί. Δημιουργός του υπήρξε ο Γιώργος Νικολαΐδης, μηχανικός και χειριστής κινηματογραφικών μηχανών από τον Πειραιά. Δημοφιλές στέκι για τους ντόπιους και τους επισκέπτες του νησιού, με πρόγραμμα από επιλεγμένες ταινίες. 

Σαντορίνη, Σινέ Καμάρι 
Λειτουργεί πό το 1987 στην αρχή του χωριού Καμάρι. Ο χώρος απλός, με τα βασικά χαρακτηριστικά των θερινών όπως τα ξέρουμε, δηλαδή χαλίκια και καρέκλες σκηνοθέτη. Προσφέρει ντόπιο κρασί, μπύρες αλλά και cocktails. Το αποτέλεσμα, ένα από τα 12 καλύτερα θερινά σινεμά στην Ευρώπη για το 2016, σύμφωνα με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα travelaway.me.

Σύρος Παλλάς 
Βρίσκεται στην Πλατεία Μιαούλη της Ερμούπολης, δίπλα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη. Εκτός από τις προβολές, στον χώρο πραγματοποιούνται και άλλες εκδηλώσεις. Η θέα είναι μοναδική και ο αέρας μοσχοβολάει αγιόκλημα και γιασεμιά.