Οι ταινίες της εβδομάδας (30/6/2016)

the-bfg
ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Τέσσερις ταινίες κυκλοφορούν σήμερα στις αίθουσες, με τον Σπίλμπεργκ να επιστρέφει στα παραμύθια και με μια κλασική επανέκδοση.

«Ο μεγάλος φιλικός γίγαντας»

Η ομάδα πίσω από το πολυαγαπημένο «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» παρουσιάζει μια ακόμη ταινία για όλη την οικογένεια που θα αγαπήσουμε μικροί και μεγάλοι! Ο βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στο σινεμά την ομώνυμη πολυαγαπημένη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ, του μεγάλου παραμυθά που έχει πουλήσει πάνω από 200 εκατομμύρια αντίτυπα βιβλίων («Ματίλντα», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας»), σε μια ιστορία που αναμένεται να μαγέψει εκατομμύρια παιδιά ανά τον κόσμο.

Ηρωίδα της ιστορίας είναι η Σόφι, ένα μικρό κορίτσι που συναντά έναν μυστηριώδη Γίγαντα (ο βραβευμένος με Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς) και μαθαίνει για τα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας του. Μαζί, θα τα βάλουν με τους πανίσχυρους Γίγαντες για να σώσουν την Μεγάλη Βρετανία και θα ανακαλύψουν την αξία της φιλίας.

«Το παιχνίδι του χρήματος»

Ο Λι Γκέιτς (Τζορτζ Κλούνεϊ), είναι οικονομικός αναλυτής/τηλεοπτική περσόνα, που η άκρως δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Wall Street. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής φούσκας, ένας οργισμένος επενδυτής (Τζακ Ο’Κόνελ) εισβάλλει στο στούντιο και σε απευθείας live μετάδοση κρατάει όμηρους τον διάσημο αναλυτή και την Πάτι Φεν (Τζούλια Ρόμπερτς), παραγωγό της εκπομπής του. Καθώς ξεδιπλώνονται οι πτυχές μια τεράστιας οικονομικής απάτης, οι Γκέιτς και Φεν προσπαθούν παράλληλα να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί.

«Δύο σεφ για μια γυναίκα»

O Φρανσουά ζει ευτυχισμένος με της γυναίκα του, Σαρλότ στην γαλλική επαρχία. Είναι σεφ και βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του πρώτου του αστεριού Michelin. Καθημερινά εργάζεται με πάθος στο εστιατόριο που ανήκει στην Σαρλότ , κληρονομία από τον προηγούμενο σύζυγό της που χάθηκε στο τσουνάμι της Ταϊλάνδης το 2004. Μέχρι που μια μέρα ο χαμένος σύζυγος επιστρέφει.

Μια γαλλική κωμωδία, γεμάτη ερωτικές παρεξηγήσεις και καλό φαγητό στο κοσμοπολίτικο τοπίο της Μασσαλίας.

«Ο νονός» (1972)

Στο επικό αριστούργημα του Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο Μάρλον Μπράντο βραβεύτηκε με το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του ως πατριάρχης της οικογένειας Κορλεόνε.

Ο Κόπολα ζωγραφίζει ένα ανατριχιαστικό πορτρέτο της ανόδου της ιταλικής μαφίας στην Αμερική, μέχρι σχεδόν και την τελική της πτώση.