Οι ταινίες της εβδομάδας (7/7/2016)

tarzan
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

Επτά ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες, με ένα μπλοκμπάστερ και πολλές εύπεπτες ευρωπαϊκές επιλογές για θερινό.

«Ο θρύλος του Ταρζάν»

Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν (Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ) άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδου του Γκρέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν (Μάργκοτ Ρόµπι) στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ (Κρίστοφ Γουόλτζ). Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμά μας στην Μάργκοτ Ρόμπι.

«Ένα ολόγραμμα για τον βασιλιά»

Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας (Τομ Χανκς) ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεση του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη. Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας.

«Κάθαρση: Έτος εκλογών»

Έχουν περάσει δύο χρόνια αφότου ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Λίο Μπαρνς (Φρανκ Γκρίλο) επέλεξε να μη σκοτώσει τον άνδρα που σκότωσε το γιο του. Τώρα ο Μπαρνς προσλαμβάνεται ως επικεφαλής της ασφάλειας της  γερουσιαστή Ρόαν (Ελίζαμπεθ Μίτσελ), πρωτοπόρου στην επόμενη προεδρική εκλογή, λόγω της υπόσχεσής της να εξαλείψει την ετήσια νύχτα της Κάθαρσης, κατά τη διάρκεια της οποίας νομιμοποιούνται οι φόνοι για την εκτόνωση του θυμού των πολιτών. Η Ρόαν, που έχει η ίδια πληγεί από την αποτρόπαια αυτή  παράδοση, χάνοντας, δεκαπέντε χρόνια πριν, όλη της την οικογένεια, στοχοποιείται από την κυβέρνηση και όταν έρχεται ακόμα μια νύχτα Κάθαρσης, ο Μπαρνς και η Ρόαν πρέπει να καταφέρουν να μείνουν ζωντανοί μέχρι το πρωί, αν θέλουν να καταφέρουν να αλλάξουν τα πράγματα.

«Η ομορφότερη εποχή»

Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειας της και να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά. Η Κάρολ, είναι ενεργά εμπλεκόμενη στο φεμινιστικό κίνημα. Το καλοκαίρι του 1971, η Κάρολ γνώρισε τη Ντελφίν, και την ερωτεύτηκε παράφορα. Ο πατέρας της Ντελφίν σύντομα όμως αρρώστησε βαριά κι εκείνη γύρισε στη φάρμα τους για να βοηθήσει τη μητέρα της. Η Κάρολ αποφάσισε να την ακολουθήσει. Μπορούσε όμως η επαρχία να δεχτεί τον έρωτα τους;

«Έρωτας αλά καταλανικά»

Ο Κόλντο, ο πατέρας της όμορφης Αμάϊα, έχει βαρέσει συναγερμό: η κόρη του τα φτιάχνει με έναν Καταλανό. Ένας Βάσκος πατέρας φυσικά δεν μπορεί ν’ αφήσει κάτι τέτοιο να περάσει έτσι, γι’ αυτό θα ζητήσει τη βοήθεια του Ανδαλουσιανού Ράφα.

Ο «Έρωτας αλά ισπανικά», η μεγαλύτερη κινηματογραφική επιτυχία της Ισπανίας, τώρα έχει και σίκουελ! Η πιο εμπορική κωμωδία στην ιστορία του ισπανικού σινεμά, με περισσότερους από 10 εκατομμύρια θεατές, ζητούσε μια εξίσου αστεία και ανατρεπτική συνέχεια, κι έτσι ο «Έρωτας αλά καταλανικά» στέλνει το πρωταγωνιστικό τρίο στην Καταλονία, σε νέες εξωφρενικές περιπέτειες.

«Το μυστικό που έμεινε κρυμμένο»

Επιστρέφοντας μαζί με την αδελφή του, την Agathe, στο νησί Noirmoutier, όπου πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια, ο Antoine δεν υποψιαζόταν πόσο θα ξαναγύριζε στη μνήμη του το παρελθόν, σαν ένα μπούμερανγκ. Μυστικά, λόγια ανείπωτα, ψέματα: οι αναμνήσεις από τις διακοπές και κάποια αναπάντητα ερωτήματα ανασύρονται στην επιφάνεια… Κι αν η μυστηριώδης εξαφάνιση της μητέρας του δεν ήταν αυτό που νόμιζε;

«Sweet Sixteen» (1955)

Στο Ωδείο της Βιέννης οι μαθήτριες έχουν μάτια μονάχα για τον όμορφο δάσκαλο της μουσικής, τον τενόρο Έρικ Γουόλτερ. Η Μπαρντό είναι μια από τις μαθήτριες που φοιτούν στο ξακουστό ωδείο. Εκείνη και οι συμμαθήτριες της τραγουδάνε, χορεύουν και διδάσκονται υποκριτική, υπό την κηδεμονία του μαέστρου Έρικ. Για τα κορίτσια στα πρόθυρα της εφηβείας, ο Έρικ είναι ένα αντικείμενο λατρείας. Σε αυτή την ερωτική γαλλική ταινία, δύο όμορφες γυναίκες, η Σόφι (Μπριζίτ Μπαρντό) και η Elisa (Ιζαμπέλ Πία) θα ανταγωνιστούν για την αγάπη του ίδιου άντρα. Η ιστορία εκτυλίσσεται στη Βιέννη- μια πόλη που αναδεικνύει τον ρομαντισμό, τη κοριτσίστικη περιέργεια, και τις ματιές όλο λαχτάρα.