Οι ταινίες της εβδομάδας (1/9/2016)

finding-dory
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Πέντε νέες ταινίες κυκλοφορούν την πρώτη εβδομάδα του φθινοπώρου, με την Pixar να ανοίγει το δρόμο της δύσκολης αυτής μετάβασης.

«Ψάχνοντας την Ντόρι»

13 χρόνια μετά την πρώτη μας μαγική βουτιά στον πολύχρωμο και φαντασμαγορικό βυθό της Pixar, η αναμονή τελείωσε! Οι αστείοι και αξέχαστοι χαρακτήρες του «Ψάχνοντας τον Νέμο» συνεχίζουν τα θαλάσσια κατορθώματά τους, και πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά είναι το ξεχασιάρικο ψάρι που λέγεται Ντόρι, η οποία…απρόβλεπτα θυμάται τη χαμένη της οικογένεια – και ξεκινά έτσι μια νέα, απίθανη περιπέτεια.

Διαβάστε την άποψή μας για την ταινία εδώ.

«Τζέισον Μπορν»

Εννέα χρόνια μετά την ανάκτηση της μνήμης του και την εξαφάνισή του, ο πρώην ειδικός πράκτορας Τζέισον Μπορν ξαφνικά καλείται να επιστρέψει στο προσκήνιο, σε μια εποχή που ο κόσμος είναι πιο ασταθής από ποτέ, για να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια για το παρελθόν του και τη δολοφονία του πατέρα του. Την ίδια στιγμή, ένα νέο πρόγραμμα έχει δημιουργηθεί με σκοπό να ελέγχει κάθε διαθέσιμο δίκτυο επικοινωνίας και κατ’  επέκταση την παγκόσμια τρομοκρατία καθώς και όλα τα μέσα της νέας τεχνολογίας προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Sing Street»

Ένα αγόρι που μεγαλώνει στο Δουβλίνο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 δραπετεύει από την ζόρικη οικογενειακή ζωή του, ξεκινώντας ένα συγκρότημα και μετακομίζοντας στο Λονδίνο.

«Παράφορα»

Ο Ζαν είναι υποδειγματικός διευθυντής σε φυλακές γυναικών. Μια νέα κρατούμενη, η Άννα, φτάνει στις φυλακές, και δε μπορεί παρά να υποκύψει στην άγρια ομορφιά της. Όσο προσπαθεί να τη βοηθήσει, συνειδητοποιεί ότι τα συναισθήματα που έχει για εκείνη είναι αμοιβαία. Μια παθιασμένη ιστορία αγάπης ξεκινά, πλήρως απαγορευμένη και παράφορη.

«Ο δρόμος για το Λα Παζ»

Οι καλύτερες ταινίες δρόμου είναι αυτές στις οποίες, εκτός από τους ήρωες, οι θεατές κάνουν παράλληλα ένα δικό τους ταξίδι. O Δρόμος για το Λα Πας αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη ταξιτζή» να τον οδηγήσει με το παλιό Πεζώ 505 του, από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Λα Πας, απ’ όπου φιλοδοξεί να ταξιδέψει ως την Μέκκα. Το φιλμ διανύει χιλιάδες μίλια στην οθόνη, και περίπου άλλα τόσα γράφει το συναισθηματικό κοντέρ μας βλέποντας αυτή την τρυφερή, βαθιά ανθρώπινη ιστορία.