Οι ταινίες της εβδομάδας (15/9/2016)

free-state-of-jones
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Επτά νέες ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα και τα θερινά δίνουν σιγά-σιγά τη σκυτάλη στις κλειστές αίθουσες.

«Ο επαναστάτης»

Η αληθινή ιστορία του Νιούτον Νάιτ ενός τολμηρού αγρότη από τον Νότο. Ο Νιουτ οργάνωσε μια εξέγερση με άλλους αγρότες και με την βοήθεια των σκλάβων κατόρθωσε να δημιουργήσει μια ελεύθερη και αυτόνομη διαφυλετική Πολιτεία. Παντρεύτηκε μια πρώην σκλάβα και έζησε μέχρι το τέλος ενάντια στο κατεστημένο πολεμώντας για τις ιδέες του.

«Το μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς»

Οι Ρενέ Ζελβέγκερ και Κόλιν Φερθ επιστρέφουν στους ρόλους τους ως «Μπρίτζετ Τζόουνς» και «Μαρκ Ντάρσι», κι ο νέος ανταγωνιστής του Μαρκ, είναι ο Τζακ, δηλαδή ο Πάτρικ Ντέμπσι, με τον οποίο η Μπρίτζετ, μετά το χωρισμό της από τον Μαρκ, ενθουσιάζεται και πιστεύει πως, ίσως, αυτός να είναι ο ιδανικός, για να διαπιστώσει γρήγορα πως έχει μείνει έγκυος και δεν ξέρει ποιος από τους δυο άντρες της ζωής της είναι ο πατέρας, καθώς έχει μεσολαβήσει και μια ερωτική συνεύρεση με τον Μαρκ.

«Ξανά από την αρχή»

Ένας επιτυχημένος τραπεζικός επενδυτής, ο Ντέιβις (Τζέικ Τζίλενχαλ), προσπαθεί να ξεπεράσει τον θάνατο της γυναίκας του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Ο πεθερός του (Κρις Κούπερ) τον πιέζει να συνέλθει, αλλά ο Ντέιβις αντιστέκεται. Αντ΄αυτού, εκτονώνεται μέσα από μια εξομολογητική και πολύ προσωπική  αλληλογραφία που εγκαινιάζεται με μια επιστολή παραπόνων και απευθύνεται στην Κάρεν (Ναόμι Γουότς), μια υπάλληλο εταιρείας αυτόματων μηχανών πώλησης. Οι δυο τους θα έρθουν πολύ κοντά και θα αναπτύξουν έναν στενό δεσμό που αποδεικνύεται από μηχανής θεός και για τους δύο. Με τη βοήθεια της Κάρεν και του 14χρονου γιού της (Τζούντα Λιούις), ο Ντέιβις αρχίζει να συγκροτείται από την αρχή, αφού πρώτα κατεδαφίσει τη ζωή που είχε χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«Εννιά ζωές»

Ο Τομ είναι αναμφισβήτητα πετυχημένος και απίστευτα πλούσιος, αλλά και ξεκάθαρα κακότροπος και κακομαθημένος. Μπροστά στον στόχο του να χτίσει τον ψηλότερο ουρανοξύστη στο βόρειο ημισφαίριο και να ικανοποιήσει έτσι το υπερμέγεθες εγώ του, είναι ικανός να θυσιάσει τα πάντα – ακόμη και την αγάπη της οικογένειάς του -που αποτελείται από την αφοσιωμένη σύζυγό του, Λάρα, τον ενήλικο γιο του, Ντέιβιντ, και τη μικρή του κόρη, Ρεμπέκα- οι οποίοι ανέχονται υπομονετικά την εργασιομανία του.

Όταν φτάνουν τα 11α γενέθλια της Ρεμπέκα, εκείνη παρακαλεί τον πατέρα της να της αγοράσει μία γάτα και, παρόλο που ο Τομ τις σιχαίνεται, μπαίνει σε ένα μυστηριώδες pet shop, όπου γνωρίζει τον εκκεντρικό ιδιοκτήτη του και τελικά επιλέγει μια γάτα με το όνομα Χνουδωτούλης.

Μετά από ένα ατύχημα πριν το πάρτι της Ρεμπέκα, ο Τομ ξυπνάει και ανακαλύπτει έντρομος ότι το σώμα του είναι σε κώμα στο κρεβάτι του νοσοκομείου αλλά εκείνος βλέπει τα πάντα μέσα από τα μάτια της γάτας! Για να επανακτήσει την ανθρώπινη μορφή του, ο Τομ θα πρέπει να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του και να γίνει ο σύζυγος και πατέρας που αξίζουν.

«Βασίλισσα της γης»

Η Κάθριν (Ελίζαμπεθ Μος, «Mad Men») περνά μια εξαιρετικά σκοτεινή φάση της ζωής της: πρόσφατα έχασε τον πατέρα της, έναν διάσημο καλλιτέχνη του οποίου τις υποθέσεις χειριζόταν προσωπικά, και αμέσως μετά ο φίλος της ο Τζέιμς την παράτησε. Αναζητώντας γιατρειά, η Κάθριν σπεύδει στο εξοχικό της καλύτερής της φίλης, Βιρτζίνια (Κάθριν Γουότερστον, «Inherent Vice»), δίπλα στη λίμνη, για να βρει την ηρεμία που τόσο χρειάζεται. Ωστόσο, όταν φτάνει εκεί, αποδεικνύεται πως της είναι αδύνατον να χαλαρώσει, καθώς πλημμυρίζεται από αναμνήσεις του καιρού που πέρασε εκεί με τον Τζέιμς τον προηγούμενο χρόνο. Κι ενώ η Κάθριν ανοίγεται στη Βιρτζίνια αποζητώντας μια βαθύτερη επαφή, η Βιρτζίνια ξεκινά να περνά ολοένα και περισσότερο καιρό με τον Ριτς, έναν ντόπιο με τον οποίο φλερτάρει, με αποτέλεσμα να εμφανιστούν οι πρώτες ρωγμές στη σχέση των δύο γυναικώνκαι να βυθιστεί η Κάθριν σε μια δίνη ψευδαισθήσεων και τρέλας. Μια αναζωογονητική, απόκοσμη ματιά στους βαθείς δεσμούς της φιλίας και τις τρομακτικές συνέπειες της φθοράς αυτών των δεσμών, και μια συναρπαστική εξερεύνηση μιας ιδιαίτερα πολύπλοκης σχέσης ανάμεσα σε δύο δυστυχισμένες γυναίκες. ​

«Εγώ κι ο Καμίνσκι»

Ένας ανήθικος νεαρός δημοσιογράφος προσπαθεί να κάνει στροφή στην καριέρα του γράφοντας την βιογραφία, του ξεχασμένου μεν, αλλά ολοζώντανου δε , ζωγράφου Καμίνσκι, την ιδιοφυία του περασμένου αιώνα . Κατά την κατάστρωση ενός σχεδίου εξαφάνισης του γέρου καλλιτέχνη, για να προκαλέσει τα πρωτοσέλιδα του μελλοντικό του βιβλίου, ο δημοσιογράφος καταλήγει σε μια περιπετειώδη εκδρομή με τον ίδιο τον Καμίνσκι.

«Το Reunion»

Το βράδυ πριν από το re-union της τάξης τους, μια ομάδα φίλων θα συνειδητοποιήσει ότι ακόμη δεν έχει ωριμάσει αρκετά… 10 χρόνια μετά. Μια κωμωδία για τη γλυκιά μελαγχολία των νεανικών μας χρόνων, τους ανεκπλήρωτους έρωτες, τις σχολικές μας αταξίες και τα αισθηματικά διλλήματα που δεν απαντήσαμε ποτέ.