Οι ταινίες της εβδομάδας (29/9/2016)

mi-sbiseis-to-fos1 Ron Batzdorff
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Το φθινόπωρο μπαίνει δυνατά με εννέα νέες ταινίες, από animation για παιδιά και ενήλικες, μέχρι κωμωδίες και υπαρξιακά δράματα.

«Μη Σβήσεις το Φως»

Μεγαλώνοντας, η Ρεμπέκα, που δεν ήταν ποτέ σίγουρη τι ήταν αληθινό και τι όχι, αφότου έσβηναν τα φώτα, πίστεψε ότι άφησε πίσω της τους φόβους που στοίχειωναν τα παιδικά της χρόνια. Τώρα, ο μικρός της αδερφός βιώνει τα ίδια ανεξήγητα και τρομακτικά γεγονότα που κάποτε δοκίμασαν την πνευματική της υγεία και απείλησαν την ασφάλειά της. Μια τρομακτική οντότητα, που συνδέεται μυστηριωδώς με τη μητέρα τους, επανέρχεται στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά όμως, η Ρεμπέκα θα πλησιάσει την αλήθεια, καθώς η ζωή όλων τους κινδυνεύει όταν σβήνουν τα φώτα.

«Deepwater Horizon»

Στις 20 Απριλίου του 2010, μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος συνέβη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon, στον Κόλπο του Μεξικό. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και αποτελεί φόρο τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες, ο ηρωισμός των οποίων έμελλε να σώσει πολλά μέλη του πληρώματος και ν’ αλλάξει τις ζωές όλων, για πάντα.

«Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά»

Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει τη Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά της Μις Πέρεγκριν. Όμως, το μυστήριο και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις, αλλά και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Ο Τζέικ θα πρέπει να καταλάβει τι είναι αληθινό και ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, και τελικά να ανακαλύψει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.

«Πάρτι με... Λουκάνικα»

Στην ταινία κινουμένων σχεδίων ο κεντρικός ήρωας είναι ένα λουκάνικο στο οποίο γεννώνται υπαρξιακές αγωνίες και ερωτήματα σχετικά με τον προορισμό του στον μάταιο τούτου κόσμο. Από την ημερομηνία λήξης του και τα αφράτα ψωμάκια, μέχρι γιατί πηγαίνουν μαζί η κέτσαπ και η μουστάρδα. Ξεκινώντας, λοιπόν, το ξεψάχνισμα, συμπαρασύρει και άλλα τρόφιμα μαζί του, ώστε από κοινού θα αναζητήσουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν εγκαταλείπουν τον γνώριμο και οικείο κόσμο του σούπερ μάρκετ και καταλήγουν στο καλάθι της νοικοκυράς.

«Barbie: Στην Περιπέτεια του Διαστήματος»

Στη νέα της ταινία, η Barbie είναι μια γαλαξιακή πριγκίπισσα που πετάει στο διάστημα πάνω στο αιωρούμενο πατίνι της, έχοντας μαζί της το αξιολάτρευτο και πιστό κατοικίδιό της. Μια μέρα, τα λαμπερά αστέρια αρχίζουν σιγά-σιγά να σβήνουν και να σταματούν τον ονειρικό τους χορό στον ουρανό. Τότε, η Barbie ταξιδεύει σε έναν όμορφο, νέο πλανήτη για να συνεργαστεί με μια ειδική ομάδα διάσωσης προκειμένου να σώσουν τα αστέρια. Εκεί αποκτά νέες φιλίες και μαζί συνεργάζονται για να σώσουν τον γαλαξία, μπλέκοντας σε συναρπαστικές περιπέτειες.

«Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο»

Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού δείπνου με τα τέσσερα, ενήλικα πλέον, παιδιά του και τους συντρόφους τους, ο Βίκτορ απολαμβάνει τον ρόλο του ως αρχηγός της οικογένειας. Η συζήτηση κυλάει ομαλά μέχρι τη στιγμή που ένας γιός του αναφέρει ιστορικά έγγραφα όπου αποδεικνύεται ότι ο Βίκτορ κατέδιδε γυναίκες που ήθελαν να κάνουν  έκτρωση, παρά την απαγόρευση που ίσχυε. Η ατμόσφαιρα απότομα αλλάζει και τα πιστεύω του Βίκτορ θα δοκιμαστούν σε άλλη κλίμακα.

«Ma ma»

Με την καρδιά της ήδη πληγωμένη από την απόφαση του συζύγου της να την αφήσει, η Μάγδα ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο του μαστού. Ο γιατρός της τρέφει ελπίδες, αλλά θα πρέπει να υποστεί επίπονες θεραπείες. Την ίδια ημέρα της διάγνωσης, η Μάγδα γνωρίζει τον Αρτούρο, που δείχνει να περνάει το προσωπικό του δράμα. Δύο τραγικά συμβάντα γεννούν έναν ιδιαίτερο δεσμό ανάμεσα στους δυο τους που θα αντέξει στο χρόνο και τις ανατροπές στις ζωές τους.

«Ηρωικοί Πιονέροι»

Τρία παιδιά, η Όλγκα, η Κάτια και ο Αντρέι, μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πιονέρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν, και με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Περιμένουν το "λαμπρό μέλλον" και ονειρεύονται να κάνουν ηρωικά κατορθώματα. 25 χρόνια αργότερα, οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες ζουν συμβιβασμένοι στη σύγχρονη Μόσχα, έχοντας καταφέρει να καθιερωθούν επαγγελματικά αλλά αντιμετωπίζοντας μια άλλη πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα.

«Αναμνήσεις»

Ένας επίδοξος συγγραφέας δουλεύει ως νυχτερινός θυρωρός σε ένα ξενοδοχείο. Ο πατέρας του συνταξιοδοτείται και φέρεται σαν να μην τον νοιάζει. Ο συγκάτοικος του έχει μόνο ένα πράγμα στο μυαλό του: να γοητεύει μια κοπέλα. Η γιαγιά του βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας και αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί με όλους τους γέρους. Μια μέρα, ο πατέρας του καταφθάνει έντρομος. Η γιαγιά εξαφανίστηκε και ο ήρωας αρχίζει να την αναζητά, κάπου μέσα στις αναμνήσεις του.