Η Αντζελίνα Τζολί «πετάει» για Αφγανιστάν

anjelina-jolie
ΔΕΥΤΕΡΑ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Η Αντζελίνα Τζολί αφήνει πίσω της τον σάλο για την προσωπική της ζωή και εστιάζει στα επαγγελματικά της.

Σύμφωνα με το Variety, η Αντζελίνα βρίσκεται σε συζητήσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία που αφορά τον πόλεμο στο Αφγανιστάν. Η άρτι διαζευγμένη σταρ συζητά το ενδεχόμενο να παίξει την Ταγματάρχη Μαίρη Τζένιγκς Χέγκαρ στο δράμα “Shoot Like A Girl”. Η ταινία θα είναι βασισμένη στα απομνημονεύματα της Χέγκαρ, η οποία υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως πιλότος ελικοπτέρου στο Αφγανιστάν και που, κατά τη διάρκεια της καριέρας της τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στην Καλιφόρνια έσωσε εκατοντάδες ζωές.

Το 2009, κατά την τρίτη της θητεία στο Αφγανιστάν, το ελικόπτερο της Χέγκαρ κατερρίφθη εν μέσω ιατρικής αποστολής. Χάρη όμως στις ενέργειες της, για τις οποίες παρασημοφορήθηκε με το μετάλλιο Πορφυρής Καρδιάς, κατάφερε να σώσει τις ζωές του πληρώματος και των τραυματιών.

Photography by: Andrew Schwartz

Από την ταινία "Salt"

Στη συνέχεια, το 2012, η Ταγματάρχης έκανε μήνυση στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ για την πολιτική αποκλεισμού των γυναικών από το να υπηρετούν στο πεδίο της μάχης. Τελικά, το 2013 η πολιτική αυτή καταργήθηκε ως αντισυνταγματική. Εφόσον τα «βρουν» οι δυο πλευρές, ο νέος ρόλος της Τζολί θα είναι ο πρώτος της σε ταινία δράσης μετά το “Salt” του 2010.