Star Wars: Πρόστιμο 2 εκ. δολάρια για τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ

xarison-fornt
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Ο «Χαν Σόλο» τραυματίστηκε στα γυρίσματα όταν μια υδραυλική πόρτα πλάκωσε το πόδι του και τώρα οι παραγωγοί θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Οι παραγωγοί της τελευταίας ταινίας Star Wars θα αναγκαστούν να πληρώσουν αδρά τον τραυματισμό του Χάρισον Φορντ καταβάλλοντας ως αποζημίωση το ποσό των 2 εκατομμυρίων. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο 74χρονος ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξη του στον Τζίμι Φάλον, μια τεράστια υδραυλική πόρτα έκλεισε απότομα και του πλάκωσε το πόδι. Τα γυρίσματα της ταινίας καθυστέρησαν για περίπου δύο εβδομάδες λόγω του κατάγματος στην κνήμη και την περόνη. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης στο δικαστήριο του Άιλσμπερι, οι εισαγγελείς συνέκριναν τον ατύχημα του Φορντ με αυτοκινητιστική σύγκρουση, η οποία θα μπορούσε να αποβεί μοιραία.

Σύμφωνα με τον δικαστή, η εταιρεία παραγωγής Foodles Productions, θυγατρική της Disney, ευθύνεται για την «έλλειψη επικοινωνίας» με τον Φορντ αναφορικά με τους κινδύνους στο σετ. Η Foodles Productions αποδέχτηκε την ενοχή της και θα πρέπει να καταβάλει τα 2 εκατομμύρια δολάρια.