«Τα σαγόνια του Καρχαρία»: Μετά τις θάλασσες, ούτε οι όπερες προσφέρουν ασφάλεια

Jaws
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Τελικά φαίνεται ότι ούτε οι συμφωνικές αίθουσες παρέχουν «ασφάλεια» από τους καρχαρίες, αφού τα «Σαγόνια του Καρχαρία» θα κάνουν το ορχηστρικό ντεμπούτο τους το επόμενο καλοκαίρι στο Boston Pops Orchestra.

Η κλασσική μουσική που συνέθεσε ο Τζον Ουίλιαμς για τον Στίβεν Σπίλμπεργκ θα παρουσιαστεί συνοδεία ζωντανής ορχήστρας υπό την μαεστρία του Κιθ Λόκχαρτ. Η παράσταση «Jaws In Concert» θα γίνει στο πλαίσιο της σειράς «Film Concerts Live!» η οποία μεταφέρει κλασσικές ταινίες με ζωντανή ορχήστρα. Οι περισσότερες παραστάσεις της σειράς μέχρι στιγμής είναι από ταινίες στις οποίες έχουν συνεργαστεί ο Σπίλμπεργκ με τον Ουίλιαμς, όπως o «ΕΤ», o «Ιντιάνα Τζόουνς» και το «Τζουράσικ Παρκ».

Σύμφωνα με την συμπαραγωγό του FCL, Τζέιμι Ρίτσαρντσον, η παράσταση δεν είναι μόνο ένα αφιέρωμα στην διαχρονικότητα της ταινίας του Σπίλμπεργκ, αλλά και στις εκπληκτικές μουσικές συνθέσεις του Ουίλιαμς, τις πλέον αναγνωρίσιμες στην ιστορία του κινηματογράφου αλλά και της μουσικής.

Αν και το κεντρικό μουσικό θέμα της ταινίας έχει παρουσιαστεί από διάφορες ορχήστρες, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστεί όλο το soundtrack της ταινίας στο σύνολό της. Η Ρίτσαρντσον, μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν περίπου πέντε λεπτά μουσικής που δεν έχουν ακουστεί ποτέ, από κομμένες σκηνές της ταινίας.