Τον Φεβρουάριο τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Σκορσέζε

scorsese-de-niro Brigitte Lacombe
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Θα σμίξουν άραγε τα «Καλά παιδιά» Ντε Νίρο και Τζο Πέσι με τον «Νονό» Πατσίνο;

Τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε «The Irishman» θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το περιοδικό Variety. Στην ταινία του Σκορσέζε, αν όλα πάνε καλά, θα πρωταγωνιστήσουν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Αλ Πατσίνο και ο Τζο Πέσι.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «I Heard You Paint Houses» του Τσαρλς Μπραντ και διηγιέται την ιστορία του διαβόητου μαφιόζου Φρανκ «ο Ιρλανδός» Σήραν, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Ντε Νίρο. Το βιβλίο του Μπραντ είναι βασισμένο σε συνεντεύξεις με τον ίδιο τον Σήραν που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα πέντε ετών. Στις συνεντεύξεις αυτές ο Σήραν αποκάλυψε ότι είχε αναλάβει 25 εκτελέσεις για την μαφία, συμπεριλαμβανομένου και του Τζίμι Χόφα, προέδρου του ισχυρότερου εργατικού συνδικάτου των ΗΠΑ.

Αυτή θα είναι η πρώτη συνεργασία του Σκορσέζε με τον Πατσίνο και η δεκάτη με τον Ντε Νίρο. Αν και αρχικά ο Τζο Πέσι φερόταν να έχει συμφωνήσει με τον Σκορσέζε, για την ώρα δηλώνει αρνητικός στο ενδεχόμενο να συμμετάσχει στην ταινία. Ο σκηνοθέτης από την πλευρά του δηλώνει όμως αισιόδοξος ότι θα μπορέσει να τον μεταπείσει. Τελευταία ταινία του Πέσι ήταν το δράμα «Love Ranch» του 2010.

Το σενάριο της ταινίας έχει αναλάβει ο βραβευμένος με Όσκαρ Στίβεν Ζαϊλίαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε γράψει το σενάριο για τη «Λίστα του Σίντλερ», ενώ πιο πρόσφατα είχε ασχοληθεί με την μίνι σειρά «The Night Of».